2005-07-06

Men fattar dom något?

Socialdemokraterna använde sig i går av den brittiske finansministern Gordon Brown (lab), som publik- och mediemagnet, vid ett seminarium på politikerveckan i Visby.

Man kan undra varför.

Brittiska labour står för förhållandevis låga skatter, bra företagsklimat, fri rörlighet och en rörlig arbetsmarknad. Det vill säga just de idéer som de svenska socialdemokraterna inte vill höra talas om...

Förhoppningsvis lärde sig Nuder något. Men förmodligen inte. Något så banalt som en iaktagelse av att det går bra för den brittiska ekonomin och dåligt för den svenska - det lär knappast vara tillräckligt för att få (s) att ifrågasätta sin politik.

3 kommentarer:

  1. Sanningen är tyvärr att många delar av vänsterfalangen inom labour, vilken troligtvis förväntas "ta över" när Tony Blair avgår ser Sverige och "den svenska modellen" som en förebild.

    SvaraRadera
  2. vanliga artighetsfraser tolkas som bevis att sverige skulle ha bästa systemet... fast, egentligen menar de väl att sverige är iallafall bättre än zimbabwe :-)

    SvaraRadera
  3. Jag hoppas verkligen inte att Nuder lärde sig något. Desto fler bra förslag Rörelsen kommer med, desto sämre kommer det ju att gå för de borgeliga...

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.