2005-08-07

Det bidde inte ens en tumme...

I dag var det dags för Ledarens återkomst från sommarhagen.

Göran Perssons tal i Björkvik blev - dock - inte ens en gäspning.

Han vill låta fler skotta snö, klippa gräs och sätta upp gardiner åt gamlingar. På skattebetalarnas bekostnad.

Förvisso trevligt för gamlingarna. Men riktiga jobb? Icke! Tillväxtskapande? Nope! Företagarvänligt? Nix!

Dagens tal var en chans till en nystart för Göran Persson och regeringen. De tog den inte. Förmodligen på grund av att de inte kan. Riktiga jobb och tillväxt kan nämligen inte skapas med socialdemokratisk politik.

3 kommentarer:

  1. Per T Ohlsson skrev en läsvärd krönika om detta idag. Sossarna har gått från att förespråka rätten att arbeta till rätten att *inte* arbete...

    SvaraRadera
  2. Vad som krupit fram, som GP sade i intervjuer men inte i talet, är att det statliga utgiftstaket inte längre är heligt. Nu skall det anställas av bara f*n i offentlig sektor. Vi andra får betala. Skatterna kommer, i vart fall på sikt, att höjas. Fler byggs in i den tärande sektorn.

    Risken är uppenbar att väljarna kommer att tycka att detta är fina fisken.

    SvaraRadera
  3. Tror inte risken är så stor på sikt, om inte utgiftstaket är heligt så måste man också ta bort riksbankens inflationsmål. Kraftfull efterfrågepolitik (d.v.s. om folk ska anställas till avtalsenliga löner i offentlig sektor) leder ofelbart till inflation, och därmed vid bibehållet inflationsmål också snabbt till högre räntor, vid borttaget inflationsmål till högre räntor på lite längre sikt. Men visst kan det hålla över tredje söndagen i september 2006.

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.