2005-08-11

Och vad kan vi lära oss av det..?

Inför det tyska valet förefaller kristidemokraternas och liberalernas trygga försprång framför socialdemokraterna vara utraderat. Det kommer att bli en rysare.

Likheten med svensk politik är uppenbar. Sossarna suger mellan valen - men vet precis hur man gör för att koppla greppet om väljarna, när det väl är skarpt läge.

Länk

5 kommentarer:

  1. det man har lärt sig är att allt är kört... socialismen sitter så djupt hos folk att det är lika bra att flytta till usa....

    SvaraRadera
  2. Kan Sosse-sthlm förklara för mig följande:

    1. Anser du att ett närmast 50 årig maktinnehav är bra för demokratin?

    2. Sverige har numera den lägsta lönenivån i väst-europa. Beror detta enbart på 'de borgeliga'?

    3. Låginkomsttagare har den sämsta köpkraften i väst-EU. Var är den sosse-solidariteten?

    4. Myndigheter är numera en del av (S) partiapparaten. Anser du att detta skall vara så?

    5. I de flesta EU länder växlar makten var 4 år (eller 8). Dessa länder har en betydlig högre standard (även den sociala) än Sverige. Kan det vara sossernas långa maktinnehav som är orsaken?

    //

    SvaraRadera
  3. Är för egen del intresserad av källorna till Brians påståenden på punkt 2, 3 och 5, om de finns tillgängliga?

    SvaraRadera
  4. mb

    http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=678&a=236246

    Tja det finns hur mycket statistik som helst men bäst är att åka till Schweiz med bil och se hur bra landet mår. Vackra hus, fantastiskt matkultur och knappast något skräp på gatorna.
    Åker du tillbaks till Sverige på E4:an ser du omålade hus , skräp , fruktansvärd matkultur, inga bra och billiga hotell ´(Gasthaus) osv.
    En enorm skillnad. Sedan länge vet vi (jag åtminstånde eftersom jag jobbade där) att köpkraften för en Civ. Ing. är dubbelt så högt som i Sverige. Att Sverige är ett bra land för löntagare är ett skämt!
    //

    SvaraRadera
  5. "Sosse Sthlm" tycker att det är dubbelmoral att jag tar kommentatorer (som tycker att man ska ha ihjäl folk med andra åsikter) i örat - men samtidigt skriver att Reinfeldt är ett ärkepucko och att sossarna suger.

    Det säger en del om den politiska klassens syn på sig själv...

    SS som f.ö. har en blogg som man inte ens får titta på utan att ha ett hemligt sosse-lösenord...

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.