2005-08-24

(S)priten

Finansminister Nuder (s) talar nu om en sänkning av spritskatten med 40 procent.

På så sätt hoppas han kunna rädda systembolaget. Frågan är dock inte om det är för lite och för sent? Man kan ju alltid hoppas...

Och det blir förmodligen ändå inte något av - eftersom de andra partierna i den rödgröna röran säger blankt nej till sänkt spritskatt.

Spritskattesänkningen är tänkt att finansieras med bland annat en extra skatt på... alkoläsk! Se där en skatt som kommer att drabba sisådär 17 personer, på sin höjd.

6 kommentarer:

  1. satt sänka skatten på sprit, men inte på vin & öl och samtidigt öka den på låg alkohol haltiga alko-läsk, medför att folk går över till starksprit.
    Det är kanske det som är meningen?
    Att folk är så fulla under 2006 att de glömmer bort att rösta bort göran Persson?

    Att Göran har skjutit på skattesänkningen kan bara ses som ett sett att få folket på bättre humör precis innan valet.

    Gardinbytarjobb och billigare sprit verkar vara sossarnas valstrategi inför valet 2006.

    Det enda rimliga är att sänka alkoholskatten på ALLA varor (öl, vin, sprit, alko-läsk) och att avskaffa monopolet.

    SvaraRadera
  2. För lite och för sent tror jag. Importvägarna är redan etablerade.
    Däremot vore det synd om Systemet försvann; vinutbudet skulle bli sämre och dyrare och kvartersbutikerna har ju inte ens koll på att kidsen inte får köpa folköl, hur skulle det då gå med vin och sprit?
    Det enda rimliga är att sänka alkoholskatten men behålla Systemet, med stort och bra utbud och bra öppettider.

    SvaraRadera
  3. Yapp, håller med Per.

    Ända sen införselkvoterna började höjas efter EU-inträdet har resebyråerna, rederierna och gränsbutikerna gjort allt de kunnat för att få Svensson till att åka hela vägen ner till Tyskland för att köpa billig sprit. Till detta kommer alla apor som åker ner och fyller pickupen och sen säljer till småungar.

    Enda skillnaden efter en eventuell skattesänkning är att spritresorna ner till kontinenten blir mindre lönsamma men de kommer att kvarstå.
    "Importvägarna är redan etablerade." som Per sa.

    SvaraRadera
  4. Systemet och vinutbudet:

    Jag vet inte vad ni har för erfarenheter, men jag har hittat väldigt trevliga viner i länder som Italien, Frankrike, England, Spanien och Tyskland - som ju inte har Systembolag.

    Inte minst kan man där, hos olika handlare, få tag i flaskor ur fullständigt utsökta småpartier - som över huvud taget aldrig kommer i närheten av det svenska Systembolaget.

    SvaraRadera
  5. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

    SvaraRadera
  6. Vad gäller utbud: inte ens i den mest gigantiska franska hypermarché kan du få ett sådant vinutbud som på Bolaget. Visst kan du hitta en del pärlor om du gräver bland butikerna, men du hittar också ofantliga mängder dynga.

    Det är lustigt att sossarna vill "finansiera" sänkningen av spritskatten med en höjd skatt på cigaretter, den skatt de nyss tvingats sänka just för att stoppa svartimporten, har de inte lärt sig någonting?

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.