2005-08-03

Torrläggning

Just nu beslutade SSU-kongressen att Systembolaget bör vara stängt på lördagarna.

15 kommentarer:

  1. Jag blir mer och mer bekymrad av rapporterna från SSU-kongressen... Har de ingen verklighetskontakt överhuvudtaget? Det känns nästan som att vara tillbaka i det galna 70-talet! :(

    SvaraRadera
  2. För att det skall ha någon effekt, i alla fall här i Skåne, så får de ju förbjuda resor till utlandet också... Men det kanske går att fixa. De får fråga Kim Jong Il om hur man implementerar de praktiska detaljerna.

    SvaraRadera
  3. Lördagsöppet var väl ett av EUs krav på sverige för att "vi" skulle få behålla monopolet (hurra!)? Det och självplock ökad service mm

    SvaraRadera
  4. Tyngd punkten på alla dessa nyheter från SSU kongressen borde vara på ordet "beslutat", eftersom det inte verkar så lite som om det är just genom att "besluta" en massa saker som de blir lite heta/våta i byxan..

    SvaraRadera
  5. varför inte stänga bolaget helt?
    (låt privata näringsidkare sköta försäljningen istället)

    SvaraRadera
  6. Som langare tycker jag det är alldeles utmärkt. Helst ska de ha stängt på vardagarna också.

    SvaraRadera
  7. Jag tittade in nu på eftermiddagen. Då beslutade de att man via skatter och subventioner borde främja miljövänligt byggande. Läs: byggande i trä. En talare var uppe och höll ett inlägg på en dryg minut om inget annat än träbalkens överlägsenhet gentemot stålbalken.

    I den delen av det idépolitiska programmet användes "grönt byggande", eller liknande. En formulering jag aldrig tidigare sett, men som Skogs- och träfacket kampanjade för i kongressens foajé. Sammanträffande?

    SvaraRadera
  8. Dom diskuterade faktiskt också att förbjuda privatinförsel av sprit - men jag missade vad de beslutade där.

    SvaraRadera
  9. Fyfa jag sitter just och tittar på uppdrag granskning om i princip Lars Ohly (Nackadödaren Ni vet) Hermanson, Werner, Gudrun och så Ohly. Aldrig någonsin hade jag trott att någon skulle efterträda Gudrun Tjyvman och framstå som ett nedköp. Och ändå.... fy fan!

    SvaraRadera
  10. Det är ju därför MUF är roligare än SSU. De gillar rejäla spritfester.
    Att det sedan är skönare folk med bättre åsikter gör ju inte saken bättre.

    SvaraRadera
  11. Analys:

    Kanske inte mycket av alla de stopp- och förbudförslag som förstås ploppar upp där en massa sossar samlas kan hejdas när en vänster- respektive högerfalang mot alla odds ska försöka vara sams?

    Däremot kan jag tänka mig att nyorienterande förslag i så att säga frihetlig och/eller marknadsbejakande riktning lätt stoppas och någon omsvängning av socialdemokratin till ett så att säga modernare parti (a'la New Labour) lär inte detta SSU bidra till. Ofta anses ju just ungdomsförbunden vara viktiga drivkrafter i förändringar. Så detta tillstånd bidrar kanske till att sossarnas förnyelse liksom återkomst i politiken efter nästa års förlustval dröjer?

    SvaraRadera
  12. det gröna folkhemmet för att vara korrekt....

    när arbetsgivarna inte tar sitt egna ansvar för sin egna bransch så får ju facket göra nåt...

    SvaraRadera
  13. och dessutom kan jag säga att den muf ungen som snällt fick följa med polisen verkligen fick kontakt med verkliheten...
    appropå verklighetskontakt

    SvaraRadera
  14. Stäng systembolaget för gott - alla veckans dagar!

    Förresten, hur kan man tillåta att privata restauranger säljer öl, vin och sprit medan ICA-handlar'n inte får det?

    SvaraRadera
  15. Ja för fan Flavian great thinking - förstatliga restaurangerna! Det är väl bekant att ingen biter den hand som föder..! Statliga Rikskuponger, gratis hyra och 100% skatt. Ur spår Kim Jong Il här kommer gamla Svedala.
    Madde fy bara kl 21 och så på snusen! Men nu då SSU utlästes ju i forntiden Sup Sup Utan hejd! Böjas i tid...etc

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.