2005-09-02

Bror Duktig?

Nix. Nope. No way. Så präktig är inte någon!

Miljöpartisten Gustav Fridolin meddelar att han inte ställer upp för omval till riksdagen 2006.

Han menar att nu är det någon annans tur att sitta i riksdagen. Han säger att hans lön är för hög. Han påstår att han vill ha förankring i verkligheten.

Man behöver inte vara konspirationsteoretiker för att ana att det ligger en hund begravd här någonstans...

Länk

7 kommentarer:

  1. Han kanske vill lämna riksdagen, men av andra orsaker.

    Mobbning i interna maktkamper?

    Har gjort något dumt som riskerar att komma fram?

    Uttråkad av vardagen i riksdagen?

    Vill umgås med eventuell flickvän?

    SvaraRadera
  2. Lååång kommentar.

    Hela sju minuters intervju först i "efter tre"(?) (eller vad P1-programmet heter) fick medias miljöpartistgunstling, PLUS ett kortreportage, med intervjusvar, om att han inte väljer att låta sig återväljas -- vilket han iofs deklarerade redan när han började som riksdagsledamot -- i alla kortare nyhetssändningar.

    (Nästan mer Fridolin än Katrina i SR, känns det som.)

    I 7-minutersintervjun så fick han trevliga frågor och sista frågan var om han inte hade tänkt att bli minister i nästa regering(!). Någon S+MP-regering vet vi ju inget om, då sossarna utlovar en ren S-regering. Att förutsätta MP i regeringen och fjun-unge Fridolin som minister... Hur smarta är samhälls-journalisterna - även om de ju ofta/oftast är miljö- eller vänsterpartister?

    Fridolin svarade lätt chockad och högt i stil med -Oj! Jag vet inte... och avslutade replikskiftet med att i ett lite informerande syfte fråga intervjuaren om hon inte höll med honom om att det bästa vore att han tog ett riktigt jobb som han även sa att han aldrig hade haft.

    (En av de få gånger jag hållit med Fridolin, men i en högst spontan situation vilket ju antyder att någon vettig värdering ändå finns.)

    Fridolins förslag att öka attraktiviteten att bli riksdagsman genom att sänka lönerna förstod jag inte, men han anser antagligen att riksdagen ska ha in helt vanliga svenskar, och alltså mindre kvalificerat folk. (De som inte löper risk att etiketteras med det hemska ordet "experter"?) Det anses ju demokratiskt bland de progressiva.

    (Om jag skulle tvingas gissa om hans framtid, skulle jag gissa att han ordnat ett jobb inom media -- visade han inte "mediaeffekt-känsla" när han i demonstration frotterade sig med terrorister på nån riksdagsresa? -- där man får förmoda att de starka radikala krafterna inom media (de nästan 50% MP+V) har underlättat för de sina att uppnå den starka position de har, och fortfarande gör det.)

    Det tydligen mindre nyhetsvärda inslaget om New Orleans var enbart inriktat på Bush. Negativt. Antydningar och formuleringar som att inget hjälparbete var igång eller fungerade. Inte i USA. Bedrövligt! :-(

    (Och nyhetsvärderingen i SR i förr går kväll, då borgarna kommit överens, var den extrema ickenyheten om ett uttalande som tydde på att Gudrun Schyman skulle bli en av talespersonerna i FI en av radionyheternas stora skop. Alliansen? Nej då. Så lirka er in i mediavärlden, ni ickesocialister som är "på", gillar att synas och är duktiga på fördjupning i samhällsfrågor! Ger kanske kul journalistjobb och lite mer balanserade framtida paradigm.)

    SvaraRadera
  3. En annan reflexion.

    Eftersom "nyheten" att Fridolin inte omväljs redan var utannonserad när han började i riksdagen, och således ingen nyhet, så är nog detta en mediakupp för miljöpartiet.

    Ungefär som om en lång intervju och stående nyhet kört under ett dygn att moderaten Gunilla Carlsson låter sig omväljas till riksdagen 2006 :-) (Skulle kanske varit möjligt -- men lika fånigt -- om moderaternas favorityrke nu varit journalist; kanske inte så pjåkigt ändå att så inte är fallet? ... ;-))

    SvaraRadera
  4. Håller med Fritte, Fridolin må vara "fienden" men han är fortfarande ung och ideologisk, han tror på det han säger och lever som han lär.

    SvaraRadera
  5. Ung, snygg, konsekvent, ärlig, etisk, kompetent...

    Nä, han har inte i riksdagen att göra.

    SvaraRadera
  6. Finns lite skvaller på expressens blog.

    http://expressen.se/index.jsp?d=1833#112590755971774573

    SvaraRadera
  7. Harry Truman sa:

    "If you can't stand the heat, get out of the kitchen."

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.