2005-09-04

Sömnpiller!

I kväll har det varit partiledardebatt i SVT Agenda. Utan en enda ynka liten nyhet...

Inte ens den röd-gröna röran lyckades ta tillfället i akt att presentera sin nya fina budget - helt enkelt eftersom den inte klarat av att komma överens om en sådan innan debatten. Stolpe ut.

Inkallade elaka journalister som utfrågare lyckades inte heller skaka liv i partiledarna.

Och eftersom debattens innehåll var så blekt - då får vi väl kika på formen.

Den var inte roligare den.

Förutsägbar, defensiv, tråkig, idélös, trött, långsamt och fullständigt humorbefriad. Det är ingen orättvis bild av kvällens debatt.

Alla som någonsin deltagit i en sådan övning vet att det krävs fart, engagemang, tydlighet och humor för att hålla greppet om publiken. På den punkten fick ingen av kvällens debattörer VG eller ens G.

Gahsh..da5dcaksldfkö,qnv+9kjdnfffffffffff... Förlåt, jag somnade med ansiktet i tangentbordet.

"Det är ert fel att det ser ut som det gör!" som Maria Wetterstrand från regeringens stödtrupper sade - och spände ögonen i oppositionen...

God natt!

9 kommentarer:

 1. "Det är ert fel att det ser ut som det gör!" som Maria Wetterstrand från regeringens stödtrupper sade - och spände ögonen i oppositionen...

  Hur lyckades de med det? Klädde de ut sig till regering och genomförde en massa illvilliga beslut?

  Att de borgerlig lade grunden för så strukturella problem vi nu har med sin regering under 3 år under början på nittiotalet är ett argument som inte håller. Hur det förehöll sig då har det bloggats om rejält så vill inte åter en gång dra igång det.

  I alla fall ser man ju att de är de borgerliga som har recepten för något nytt. Det som nu är är ju som det alltid varit.

  SvaraRadera
 2. Det är bara att hoppas på att SVT:s valbevakning blir aningen mer kreativ.

  SvaraRadera
 3. My take:
  http://westerstrand.blogspot.com/2005/09/betyg-p-partiledarna-1-5.html

  SvaraRadera
 4. Visst var det lite kul att den kvinnliga "inkallade, elaka journalisten" så - fullständigt - HATADE Fredrik Reinfeldt? :)

  SvaraRadera
 5. Exakt Fredrik. Man kände hur taggarna vände sig utåt på henne.

  SvaraRadera
 6. Håller med, väldigt trist debatt. Reinfeldt har blivit klart bättre på att debattera sen drabbningen med Göran för några månader sen.

  Ser ingen klar "vinnare" av debatten, bara ett gäng förlorare.

  Alliansen målar upp en grå trist bild av Sverige där inget är bra. Kallar småsint det röda blocket för "kartellen", även om Maud dabbade sig en gång och råkade kalla de röda för "den röda alliansen". Ohly försöker spela på svenska avundsjukan och ta upp Reinfeldts lön, varför inte ta upp sin egna istlt!

  Ingen sida vill tala sanning om sin politik. Ljug och mer hårklyverier. Ingen kommer med nått nytt. Borgarnas skitsnack leder ingenstans, Sossarnas skitsnack leder inte heller nånstans.

  Inget om utrikespolitiken, .. att borgarna inte gick på sossarna ang. deportering av egyptierna tolkar jag som att de skulle göra precis likadant.

  Det enda positiva med hela debatten var nog Wetterstrands kommentar om borgarna som "fyra nyanster av grått", vilket stämmer bra överrens på dessa pessimister.

  SvaraRadera
 7. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera
 8. Yabosid: Debatten skulle handla om inrikespolitiken.

  Det jag hatar är att borgarna aldrig attackerar Persson när han nämner att han "rensade upp" efter Carl Bildts regering.
  Wow, Hägglund nämnde Kjell-Olofs Feldts bok, men för fan. Nog för att det är en bra bok, men kan han inte har något bättre att komma med borde han hålla sig till pingtkyrkan.

  SvaraRadera
 9. Lars Ohly: "Vi har ett bra företagsklimat" Ridå.

  SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.