2005-10-18

Mygg och kameler

Man kan notera att svenska staten gör allt för att ifrågasätta människor som flyr till vårt land - från våld, förtryck, hot och ofrihet. Helst vill den inte ha hit dem alls. Och om de ändå kommer, då gör våra myndigheter allt för att kasta ut dem.

Samtidigt lyfter inte myndigheterna ett ögonbryn när en somalisk polischef - som misstänks för massmord - vill åka på konferens i Sverige. In i Sverige på en räkmacka...

Men det är klart - i flyktingarnas papper finns knappast någon inbjudan till en konferens som kan stoltsera med att ha folkhälsoministern på deltagarlistan. Och flyktingarna har knappast någon entrebiljett till buffé med Lunds kommun i bakfickan. De har knappast heller någon inbjudan från någon flådig vänsterorganisation, som Forum Syd.

I Sverige är det skillnad på "utlänningar" och "utlänningar"...

2 kommentarer:

  1. Alla utlänningar är jämlika men vissa är mer jämlika än andra?

    SvaraRadera
  2. Jag förstår inte problemet? Om vi inte hade släppt in honom hade vi inte kunnat gripa honom. Eftersom han har en hög position så bedömdes inte avhoppsrisken som särskillt stor och då fick han visum.

    Eller menar du att man skall påbörja en brottsutrednign för varje person som söker visum till sverige?

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.