2005-10-18

Bosse Myglaren

Vilken gång i ordningen är det nu som Enskede IK (den fotbollsklubb där vice statsminister Bosse Ringholm (s) har varit ordförande) har avslöjas med att ha fuskat med skatten?

Även om Ringholm har lämnat ordförandeklubban i föreningen, så handlar det om fel som begåtts under hans tid som ledare. En del av dem under hans tid som rikets finansminister.

Och för vilken gång i ordningen kommer klubben och Ringholm att komma undan?

Existerar över huvud taget den åklagare som vågar väcka åtal mot vice statsministern?

Det är förvisso inget fel i att fuska med skatten. Men det blir problematiskt när den som fuskar tillhör toppskiktet i det styrande partiet. Han har varit med om att höja skatten för alla andra. Han har varit med och utformat ett system som tvingar alla andra att underordna sig. Han har varit med och skrivit lagar som säger att folk som fuskar med skatten kan sättas i fängelse.

Nu är frågan - kommer vice statsminister Bosse Ringholm (s) själv att dömas efter samma måttstock?

Förmodligen inte.

Länk

3 kommentarer:

  1. Mitt tips: Det som för de flesta dödliga skulle resulterat i fängelsestraff kommer att rinna av Boring Holm som vatten på en anka. Om tre månader är detta bortglömt.
    Istället är det sannolikt någon idéellt arbetande fotsoldat i Enskede IK som blir kanonmat och får ta smällen om det blir alltför hett om öronen.
    Politiker-aristokratin har andra lagar än vanliga dödliga.

    Någon som sätter emot på det vadet?

    SvaraRadera
  2. I ljuset av Bo's tidigare brösttoner angående fiffel inom näringslivet, ges hyckleriet en helt ny dimension.

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.