2005-10-13

Nytt försök till teledatalagring

Ett nytt "kompromissförslag" om teledatalagring har nu lagts fram i EU.

Kompromissen går ut på att teledatalagring skall ske, men att medlemsländerna själva får bestämma till exempel hur länge uppgifterna skall sparas.

EU:s justitieministrar har fortfarande inte fattat att det är förslaget som sådant som är dåligt. Detta även om man ändrar lite i reglerna och ger medlemsländerna viss frihet att utforma detaljerna.

Teledatalagringen - som sådan - måste stoppas!


Förmodligen är "kompromissen" bara en ny bluff från justitieministrarnas sida. Gissningsvis är taktiken: Ett steg bakåt och två steg framåt.

Den svenske justitieministern, Thomas Bodström (s), säger surmulet att om det inte blir något denna gång - då kommer Sverige att köra teledatalagring på egen hand.

EU-parlamentet har redan röstat nej till teledatalagring två gånger. Låt oss hoppas att de genomskådar den så kallade kompromissen - och säger nej igen.

Länk

3 kommentarer:

 1. Den där sortens "kompromissförslag" tycker jag känns igen från försöken att driva igenom mjukvarupatent på diverse fiskerimöten.

  Notera förresten hur det redan börjar smidas planer på ändamålsglidning i riktning mot att sätta dit fildelare, vad gäller trafikdatalagringen.

  SvaraRadera
 2. Vad sägs om en annan kompromiss. Om politikerna går med på att all deras trafik, e-mail, brev, telefonsamtal och vanliga samtal osv omedelbart tillgängliga på nätet så vi kan granska att dom intemissbrukar datalagringen så kan vi dom få lagra vår kommunikation under ett par veckor.

  Har dom inget att dölja så borde inte en sån kompromiss vara orimlig.

  Hehe.

  SvaraRadera
 3. Jan:
  det där var faktikst ett väldigt bra förslag!

  Kan du inte författa ett öppet brev till Bodström och föreslå detta?

  SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.