2005-10-11

Stor humor!

Tiina Rosenberg i Feministiskt Initiativ, eller Fi-Tiina som Expressen kallar henne, är upprörd och överväger att lämna sina politiska uppdrag.

"Jag är oerhört trött och rädd" säger hon till Expressen, i samband med att hon lämnar in en polisanmälan om hot mot sin person. Polisen ställer sig dock frågande och säger till tidningen att "Hon känner ett allmänt missnöje med massmedierna och känner sig hetsad från olika håll, men vi hittar inte något brottsligt i det."

Bland annat - och det är nu det blir riktigt skruvat - skall Rosenberg ha känt sig hotad av en bok som tankesmedjan Timbro har skickat till henne.

Och gissa vilken bok? Just det - Ayn Rands "Och världen skälvde"!

Oerhört underhållande. Stor, stor humor!

Med boken fanns ett följebrev: "Hej Tiina! Det här är en bok som handlar om en frustrerande tillvaro där den ena efter den andra hoppar av och försvinner. En situation som förmodligen inte är helt obekant. Trevlig läsning!"

Humorbefriad, okunnig, insiktslös, snarstucken, snipig - Tiina Rosenberg!

Länkar:
Och världen skälvde
Timbros underhållande följebrev till kändisar

8 kommentarer:

 1. Hon kanske var rädd att meddelandet kom från den där världsomspännande, ondskefulla sekten som har världsherravälde som slutmål?..

  SvaraRadera
 2. Alltså.. vilken skön bild.. ska också skaffa cowboyhatt!

  SvaraRadera
 3. Har Timbro skickat den nu, eller redan i samband med att svenska utgåvan släpptes (och ett helt gäng med personligheter fick en bok och medföljande brev)?

  Sjukt kul hur som helst!

  SvaraRadera
 4. Svar till Johan L: Det skickades ut i samband med nytrycket, till elva kändisar. Se: http://www.smedjan.com/etta.asp?sida=asikten&aar=2005&manad=10#183

  mvh
  /Erik

  SvaraRadera
 5. Erik: Tack, då hade Timbo sett djupt i kristallkulan alltså!

  SvaraRadera
 6. Sebastian:

  Unge man! Det är en panamahatt, inte en kofösarhatt!

  ;-)

  SvaraRadera
 7. "Snipig" skrev du. Kanske å Tiinas vägnar: Använder du här alldeles oförblommerat en härskarteknik?

  Fast å andra sidan är hon ju redan kritiserad för självgod stil och kritiken inifrån FI verkar inte vara nådig beträffande t ex härskarteknik. (Tiina borde kanske ge ut en modern uppföljare på Machiavelli? En ny klassiker? Nej hua mig vilka tokerier som simmar runt i huvudet en sen kväll en vecka med på tok för lite sömn!)

  SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.