2005-10-11

Åter igen - Darfur!

Mördandet och våldet fortsätter i Darfur i Sudan. FN klarar inte längre att bedriva hjälparbete där - och funderar på att dra sig ur. Fredsbevarande trupper från Afrikanska Unionen har kidnappats och fått fritas genom väpnade insatser. Men - framför allt - folkmordet fortsätter.

Sveriges regering tittar åt andra hållet och säger att folkmordet bara är "på gränsen till ett folkmord". EU och FN intar samma försiktiga attityd.

För om de erkände att folkmordet är ett folkmord - då skulle de bli tvugna att ta i med hårdhandskarna för att stoppa det. Och det vill de inte göra...

Ynkedom!

4 kommentarer:

 1. Har vi en plikt att offra våra soldaters liv för att rädda liv i Sudan?

  Självklart har vi rätten att gå in, men det är ingen plikt!

  Du borde ju propagera för ökade milis- och vapen-rättigheter så att privata arméer kan startas i frihetssyfte.

  SvaraRadera
 2. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera
 3. Borde det inte finnas några yrkesarméer att skicka..?

  Kan håll med om att tvångskommenderade värnpliktiga knappast har där att göra.

  SvaraRadera
 4. Den kanske största skandalen är att det i dag är Kofi Annan som är FN-Führer. Mannen som personligen såg till att dra tillbaka FN-styrkorna från Rwanda när massmördandet tog fart (och tio FN-soldater strök med). Karln borde ställas inför rätta för grovt vållande till medhjälp eller nåt... Det är fanimej ett hån att han ska ha något som helst att säga till om när det gäller mänskliga rättigheter.

  SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.