2005-11-02

Det var då, det...

"Skatternas främsta syfte är att finansiera vår välfärd, men också att minska de ekonomiska och sociala orättvisorna i samhället. Men det förutsätter förstås att alla håller sig till spelreglerna och betalar sin skatt.
(...)
Tyvärr är det så att alla inte på ett hedervärt sätt bidrar till välfärdens utveckling utan skor sig själva och lurar andra.
(...)
Om vi alla håller oss till spelreglerna och gör rätt för oss både som näringslivsdirektör, hårfrisör och politiker kan vi tillsammans bygga det välfärdssamhälle vi vill ha."

Vice statsminister Bosse Ringholm (s) i Värmlands Folkblad i mars förra året.

(Källa: Expressen)

2 kommentarer:

 1. Helt oavsett att uttalandet låter rejält ihåligt med tanke på den nu uppseglande skandalen (mer än en skandal lär det aldrig bli).

  Sosse-Bosse är fullständigt skrattretande i sin retorik.

  - För det första är "vi" i det här sammanhanget troende sossar, inte svensken i gemen.
  - För det andra så skor man inte sig själv om man vill behålla en större del av sin lön.
  - För det tredje så tillhör Sosse-Bosse den idag regerande och korrupta sosse-adeln.

  Resonemanget är i praktiken perverst förvrängt. Den som trots allt arbetar och sliter skall frivilligt ge bort allt så att sossarna kan fortsätta att köpa sig den makt de idag har. Den som inser vilken bluff hela systemet är och vidtar motåtgärder skor sig själv.

  Jag behöver väl knappast påpeka att det är tvärt om. Det är de som arbetar och betalar skatt som är utsugna. Utsugarna är Sosse-Bosse, hans politiska vänner, socialdemokraterna och de som har valt dem.

  SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.