2005-11-19

Moderat flyktingamnesti?

Moderaterna röstade som bekant för en tid sedan med socialdemokraterna - och stoppade en allmän flyktingamnesti. Tyvärr.

Nu läser jag ett moderat pressmeddelande som handlar om en fråga som riksdagsledamoten Tobias Billström (m) ställt till migrationsminister Barbro Holmberg (s). Frågan som ställs är vad som kommer att hända med de asylsökande som får ett nytt utvisningsbeslut.

Och så kommer det riktigt intressanta... Pressmeddelandet avslutas med orden "Bäst vore givetvis att erbjuda alla dem som inte får asyl möjlighet att stanna genom att låta dem arbetskraftsinvandra. Det skulle alla tjäna på."

Hoppsan. Kanske inte en flyktingamnesti i formell mening. Men bra nära. Absolut en moderat tillnyktring. Och detta borde gå att få hela riksdagen - utom (s) - med på.

Driv denna linje. Driv den hårt. Se till att få upp den i kammaren väldigt snart.

Det vore en välgärning!

2 kommentarer:

  1. HAX, skulle jag kunna slänga iväg ett gäng frågor till dig? Håller på med ett litet reportage om Sveriges libertarianska underground :)

    SvaraRadera
  2. Varning utfärdas för att Skånsk Rednecks intervjuer har väldigt, väldigt, många frågor :-). (Jo, jag SKA svara på min. Någon dag.)

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.