2005-11-18

Kastmynt?

Är det politisk propaganda för att återuppliva den så kallade EU-konstitutionen? Eller är det att gnida in salt i såren och påminna om dess fall?

Diskussionens vågor går höga efter att Italien bestämt sig för att prägla 18 miljoner 2-euromynt till minne av undrtecknandet av konstitutionen i Rom för ett år sedan.

(Vad som skall finnas på baksidan av mynten bestämmer länderna själva, när de präglar nya. Det finns alltså många olika motiv.)

Ett mynt till EU-konstitutionens ära eller minne - det är ungefär som Vasa-museet här i Stockholm, ett monument över ett gigantiskt fiasko...

Länk

1 kommentar:

  1. Om vi bortser från de aktuella minnesmynten så skulle iaf jag vara försiktig med att räkna ut konstitutionen riktigt ännu. EU fungerar inget vidare bra och måste förr eller senare effektiviseras för att överleva. Konstitutionen var till stor del avsedd att göra just detta.

    Och även om just detta fördrag definitivt skulle kastas på soptippen kommer vi ändå bli tvungna att hitta på något liknande till slut. De som röstar nej till konstitutionen bara fördröjer det oundvikliga och hindrar utveckling och förbättring.

    Den enda korrekta argumentationen för att lägga en nejröst är om man vill sabotera för EU och dess medlemmar.

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.