2005-11-19

Perssons plan, del 2

Göran Perssons planerade flirt med (c) och (fp) förefaller ha kommit ytterligare ett steg närmare.

I dag kritiserar han ett av sina nuvarande samarbetspartier hårt. Han säger om vänsterpartiet att kommunistdebatten är besvärlig och att han inte vet var han har partiet. Han säger också att (v) har "en tradition som i huvudsak inte är demokratisk".

Detta är så nära ett "dra åt helvete" som man kan komma i det offentliga språket.

Det skall bli oerhört intressant att se vilka signaler mittenpartierna sänder ut. Just nu räknas varje nyans...

Länk

2 kommentarer:

  1. Jag tror nog du kan vara lugn för oss, om inte annat ska jag stark överväga att kräva CUFs utträde ur partiet... däremot delar jag Eriks farhågor. Skillnaden på moderaternas och folkpartiets omsvängningar i olika frågor utan ideologisk kompass är ju att varje andetag Reinfeldt tar i offentligheten är för ett maktskifte. Folkpartiet däremot kan man fundera på vart de är på väg.

    Trots det tror jag att den intressantaste reaktionen kommer genom en ännu mer splittrad vänsterkartell och en allians som framstår som det enda säkra alternativet att de vill regera tillsammans.

    SvaraRadera
  2. Jo, (c) är jag inte alls orolig för. Och egentligen inte (fp) heller. Det enda är att Leijonborg ibland får ryck och säger de märkligaste saker. Perssons utspel är säkert tänkt att försöka provocera fram något sådant - som han sedan skulle kunna torgföra i tid och otid...

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.