2005-12-24

Och sedan..?

OK. Låt säga att sossarna registrerar alla våra telefonsamtal och e-mail. De håller koll på var vi varit. Polisen avlyssnar allt som verkar skumt. De utrotar allt svartarbete. Alla skattesmitare sätts i finkan. Minsta lilla marijuanarökande nerkämpas. Alla äter rätt. Ingen dricker för mycket. Ingen fnaskar, ens frivilligt. Alla joggar. Ingen röker. Alla hotell är porrfria. TV-spelen är helt våldsfria. Stadsjeepar är bannlysta. Snus är förbjudet. Och så vidare i all oändlighet...

Hur kul vore det?

5 kommentarer:

  1. Jag vill minnas ett fall i Sverige där en afrikan blev avlyssnad men polisen konstaterade att han inte var terrorist. Så han åkte dit för svartjobb i en restaurang istället. Någon som minns ngt liknande?

    SvaraRadera
  2. Det var en polisman i kungälv som gjorde slagningar i flera av polisens register och sålde till OG/HA.

    Osmond Vallmo?

    Kurden som blev skjuten i ryggen när polisen skulle avvisa honom? (Jag glömde ju iofs bort att det är rätt att skjuta folk som springer i ryggen, särskilt flyktingar .. )

    Den nyligen inför övervakningskameror misshandlade pensionären ...

    Massgripanden på schillerska?

    Det enda som är gemensamt för alla dessa fall är att poliserna har gått fria vid rättslig prövning.

    Gräver man lite på JO's web-plats så hittar du gott om ännu fler skrämmande beskrivningar på vad vår "fina" svenska polis ställer till med, och det är bara toppen på isberget som syns. Exemplen jag har gett är de som jag med en gång kan dra mig till minnes.

    All makt korrumperar - det är en absolut sanning - ju mer makt vi ger vår poliskår dessto mer korrupt kommer den att bli.

    SvaraRadera
  3. "De utrotar allt svartarbete. Alla skattesmitare sätts i finkan."

    Skulle vara kul (nåja) att se vad effekterna av detta skulle bli på det svenska samhället.
    Det finns ett flertal branscher idag där det tydligen är hemskt svårt att driva en verksamhet vitt, så om de får stopp på allt svartabete och all skattesmitning så är det inte alltför otroligt att många företag inom dessa branscher kommer att gå omkull med färre arbetstillfällen och ökade sociala utgifter som följd.

    Sedan så bedrivs hemskt mycket servicearbete svart eftersom de som köper tjänsterna sällan har råd att anställa dem vitt. Vad blir konsekvenserna när detta försvinner?

    Personligen så tror jag att konsekvenserna av att utplåna den svarta sektorn kostar betydligt mer än det smakar.

    SvaraRadera
  4. Tino, polisen använder regelbundet de övervakningsredskap som finns för att sätta dit folk som begår offerlösa brott, dvs brott som inte borde vara brott typ förbud mot att röka marijuana och köpa sexuella tjänster.

    Henrik, det finns faktist en film som visar på det samhälle du beskriver, nämligen "Demolition Man" med Sandra Bullock, Sylvester Stallone och Wesley Snipes. Där är det övervakningskameror överallt och om nu de skulle svika så har alla människor mikrochips inopererade så att polisen kan följa deras rörelser. Kontanter är givetvis ett minne blott.

    Och där är inte bara narkotika förbjudet, utan även alkohol, tobak, socker, fet mat och kött förbjudet. Sex är också förbjudet i traditionell mening (det innebar ju spriding av könssjukdomar) och man får bara sätta på sig särskilda hjälmar som på något sätt ska framkalla orgasm (Fortplantning skedde då via insemination). Och så fort man yttrade en svordom så fick man en böteslapp för brott mot den verbala morallagen.

    SvaraRadera
  5. Den viktigaste liberala principen är rationell empirisim som grundvall för beslut.

    Då skulle jag säga att du är ute och cyklar. Det där låter mer som utilitarism än liberalism.

    Polisen skall jaga misstänkta. Inte samtliga.

    Dessutom är det fel att tvinga privata företag att lagra trafikdata. Vill polisen spana på folk kan de väl för i helvete snappa upp trafiken för egen maskin.

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.