2006-01-23

Att det skall vara så svårt att förstå...

Vid busshållplatsen hängde en trasig vänsteraffisch. Av resterna kunde man utläsa att vi måste försvara demokratin mot nyliberalismen. Jag blir så trött...

Varför skall det det vara så svårt att fatta?

Individuell frihet + ekonomisk frihet = nyliberalism.

Utan individuell frihet och lika rättigheter, ingen nyliberalism. Utan ekonomisk frihet, ingen nyliberalism.

Jag börjar frukta att knasvänstern och dumhögern aldrig kommer att fatta detta. Och förmodligen vill de över huvud taget inte begripa...

3 kommentarer:

  1. Jag förstår inte heller. Nyliberalism vet jag inte om jag kan definiera exakt, men att kalla det "frihet" är väl inte så off?

    "Vi måste försvara demokratin mot friheten", således. Öhhh... uhu?

    SvaraRadera
  2. Ibland, men bara ibland, tror jag att ordet nyliberalism är för evigt förlorat - på grund av vänsterns och medias evinnerliga vantolkande och felanvändning.

    Ofta kallar jag mig "libertarian" istället för nyliberal. Då får jag frågan "Så, spännande. Vad är det?" istället för en hink med ovett och förutfattade meningar.

    SvaraRadera
  3. Även ordet "demokrati" har olika betydelse.
    För en socialist innebär ordet förrutom frihet, fria val etc. också en "rättvis" omfördelning av resurser i samhället. Nyliberalismen ses då naturligt som en motpol mot detta.

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.