2006-01-25

Bara så ni vet...

"Vi socialdemokratiska kvinnor tror inte alls på skattesänkningar. Kvinnor som grupp har aldrig gynnats av det. Det är helt uteslutet att vi ska sänka skatterna."

Ingrid Segelström, EU-parlamentariker (s).

2 kommentarer:

  1. Och det är ju symptomatiskt att de enda skattelättnader man vågar diskutera är för hushållsnära tjänster för kvinnor. (Som om en rörmokare eller elektriker inte kom nära hushållet.)

    SvaraRadera
  2. Med sitt politiska synsätt kan nog socialdemokratin inte tänka sig att sänka skatter som motsvarar skattekvoten 100 procent av BNP. (Man har kanske låtit några akuta skatteomläggning slå igenom som sänkning av skattetrycket ett tag, men inte beständigt.)

    Det är viktigt att rösta bort socialdemokrater även om några av dem menar sig vara rationella ...och det är viktigt för borgerliga att aldrig byta grundideologin om att individer och en fri marknad skapar välstånd mot exvis synen att olika sorters politisk ingenjörskonst såsom omfördelningar som välståndsskapande (även om en del omfördelningar kanske kan/bör försvaras som rimliga ad hoc-lösningar; t ex handikappstöd som existerar i alla demokratier etc).

    (Senare synsätt har väl vissa Nya moderater "nosat på", och enligt min mening har exvis Rojas i det närmaste försvarat det.)

    Den idologiska kompassriktningen är alltså viktigare än "lokala utspel" (exvis sossars val-godis till företagare eller nåt i moderat politik som inte känns helt rätt, t ex fortsatt AMS-verksamhet). Att grundsyn är ett krav för tydliga förändringar...

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.