2006-01-08

Ett folk med minnet hos en guldfisk...

Nu går vi in i ett valår som även markerar Göran Perssons tio år vid makten.

Det har skrivits ett par böcker om statsministern, men inget riktigt giftigt. Ändå saknas det inte ämnen.

Tio år med Göran Persson och (s) har resulterat i hinkvis med skandaler, misslyckanden och exempel på maktmissbruk.

Men inget av detta minns väljarna - eller media. Herregud, de flesta kommer inte ens ihåg skandalerna med Migrationsverket för bara ett par veckor sedan.

Svenska folket behöver en påminnelse. Jag har skrivit det förut - det behövs en vitbok över Perssons maktinnehav.

Och nu börjar det bli bråttom. Skall en sådan hinna sammanställas, tryckas och distribueras till valrörelsen - då måste arbetet börja bums.

Frågan är om "någon" kommer att göra detta - eller om vi måste sätta upp en arbetsgrupp och fixa finansiering själva?

Jag tror att en vitbok skulle kunna bli oerhört skadlig för (s). Och Perssons gäng skall bort från makten. De har misskött sig tillräckligt länge...

12 kommentarer:

  1. Desvärre så verkar gemene man inte bry sig. Var och varannan person jag talar med är förviso missnöjda med regeringen, men indoktrineringen sitter djupt.
    "Om de borgerliga kommer till makten så kommer bara de rika klara sig i Sverige" sammanfattar ganska så bra den uppfattning som dessa människor har.
    Så även om de är djupt missnöjda med den sittande regeringen och vet att sossarna har misskött sig åt helvete för mycket och så kan de ändå inte förmå sig att rösta borgerligt..

    Argh!

    Risken är stor för att Sverige måste att dö sotdöden innan någon förändring blir möjlig..

    SvaraRadera
  2. Visst är det deprimerande.

    Men man kan fan inte bara ge upp. Det går att rubba sossarna. Det har gjorts förr.

    Men vi skall kanske inte vänta oss att det sker bara för att Alliansens ledare är äpplekäcka och trevliga.

    Skall något ske, då måste vi dra ner brallorna på (s).

    Med ett opinionsmönster som nu faller in i den gamla vanliga trallen - då måste det till något mer än att folk kampanjar *för* ett alternativ.

    Jag tänker kampanja. *Mot* Persson. Och Bodström, Freivalds, Holmberg, Moggen, Ringholm...

    SvaraRadera
  3. Här har du en början, kanske. Liberala Studenter Stockholm: http://www.luf.se/p10784/p10784_swe.php

    SvaraRadera
  4. (Guldfiskar har rätt bra minne, och lär sig fort.)

    SvaraRadera
  5. Problemet är väl att det vi får istället inte är så värst mycket bättre.

    Men vem bryr sig.

    SvaraRadera
  6. Starta en insamling till en vitbok, så lägger jag en tusing på studs.

    SvaraRadera
  7. Det är nog viktigt med kritik, inte bara positiva budskap, för att segra.

    Men kanske både kritik och pos budskap måste lemmas in i en sammahållen (och attraktiv) enhet. Ett ideologiskt skarpt budskap.

    Att häckla GP tror jag således är bra om det görs i en större berättelse med ideologiska implikationer. Att det ideologiska sammanhanget kan komma per automatik är väl möjligt (att folk tar egna initiativ är ju sällan fel!), men det är nog en fördel att förstå den ideologi man strider mot när man så att säga gör upplägget (kanske bestämmer med vilken amanution och med vilka bössor man och i vilka riktningar man ska strida; detta är väl en diskussion som bör vara "konfidentiell"?).

    SvaraRadera
  8. Jag menar alltså inte att det är fel med en vitbok, men bara det inte blir studentikos "prutt"-humor, typ... eller överdrivet "flåsigt" där... ja, att det blir seriöst alltså i ett sammanhang som är att byta ut socialdemokratin. Och detta bör väl vara en oppositionsuppgift att initiera/trigga igång? Nåt jag kräver att oppositionen gör! Skärper kritiken och håller trycket uppe... så att _det verkar som_ att oppositionen är sugen på makten, typ!! (Annars kommer det nog bli svårt att vinna val.)

    SvaraRadera
  9. lavian Bergström said...
    "Problemet är väl att det vi får istället inte är så värst mycket bättre."

    Så sant. Men det finns ett värde i sig självt i att putta bort socialdemokraterna från makten. Det skulle i alla fall vara en markering att ett regeringsparti faktiskt inte kan bete sig riktigt hur som helst och ändå sitta kvar.

    Sedan så är det väl ändå mera troligt med en förändring i positiv riktning med de borgerliga vid makten även om de inte direkt är något lysande alternativ i dagsläget.

    SvaraRadera
  10. Mmmm... en riktigt fet bestsellerpocket med texten "Socialdemokrati" i rött, mot svart bakgrund med profilen av taggtråd hintad i förgrunden, skriven med ett narrative drive som skulle få John Grisham att blekna.

    Dessutom skulle man kunna översätta den till de tio största invandrarspråken. Det tror jag vore ett slugt grepp.

    SvaraRadera
  11. Tack för glada tillrop.

    Jag har lärt mig att finansiering insamlingsvägen varken blir hackat eller malet.

    Men denna blogg har ju läsare hos ett antal någorlunda välbeställda tankesmedjor och opinionsbildande organisationer... Hint-hint...

    SvaraRadera
  12. carl-robert: Oj, mina efterforskningar (som visserligen inte rör särskilt stort antal guldfiskar (1.5, typ)) säger tvärt om. En guldfisk jag bodde hos vande sig vid att när en hand sträcker sig över ytan brukar det komma mat och simmade upp och mötte maten. Det kom hon ihåg även efter alla människor varit bortresta två veckor och mat inte kommit på det sättet. När något nytt och okänt landade på ytan försökte hon smaka på det några gånger och om det inte gick att äta struntade hon i det sedan. Jag installerade en tryckknapp så att hon skulle kunna kasta i mat själv; tyvärr fungerade den aldrig riktigt (jag skyller på att min AVR-programmerare gick sönder), men andra fiskar ska inte ha några problem att lära sig använda knappar och jag blir förvånad om guldfiskar har det.

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.