2006-01-08

Sopor

Det började med att torrdass kommer att förbjudas i Stockholms skärgård. Att hantera latrintunnor ansågs nämligen allt för tungt för latrintunnehanterarna.

Sedan drogs pappersinsamlingen i Stockholm in. Att lyfta papperskassar ansågs nämligen allt för tungt för papperskassehanterarna.

Nu dras sophämtningen in i villaområden där det anses vara för trångt. (Idiotiskt byggt, förvisso. Men någon lösning som är bättre än att de boende skall behöva åka till soptippen borde väl ändå kunna ordnas?)

Plötsligt känns det inte längre så exotiskt att man själv ställer ut soporna till hämtning i Bryssel. Får utvecklingen fortsätta på samma spår som nu i Stockholm, då är det väl bara en tidsfråga innan sophanteringen upphör helt - och folk får kasta skiten i rännsten.

7 kommentarer:

  1. Sophantering, nej de skall inte det allmäna syssla med.
    Säkerhet och försvar av landets gränser, nej för bövelen.
    Bra utbildning till alla unga. En sådan befängd idé.

    Men...
    Möjligheten till att ha betald ledighet ett år. Absolut.
    Extrabeskatta personer som inte hör till de rättrogna (stockholmare, villaägare, människor som skulle klara sig utan bidrag). Givetvis.

    SvaraRadera
  2. Åka till soptippen? Det handlade väl bara om att de skulle börja rulla fram tunnorna till vägkanten?

    SvaraRadera
  3. Som vanligt har byråkraterna inte brytt sig om att leta upp alternativ. När jag bodde utomlands sköttes själva hämtningen vid huset av små bilar med lastflak, som sedan tömde sin last i en större (enorm) sopbil som körde längs områdets större väg.

    Vi behövde inte ens ställa fram tunnorna vid grinden.

    SvaraRadera
  4. Jo jag lackade också ur över morgontidningen...
    http://lagergren.blogspot.com/2006/01/sopor.html

    SvaraRadera
  5. Jag väntar spänt på att åldringar ska förbjudas i äldrevården.

    Det kan ju vara för jobbigt för sjuksköterskorna att avbryta kafferasten för att byta veckans blöja på de "betungande" gamlingarna..

    SvaraRadera
  6. Uppsamlingsplats, inte soptipp, right you are.

    Men det mest skruvade med reportaget var inte att sopgubbarna riskerade att köra över någon - utan att de upplevde stress inför risken att kanske köra över någon. Det är *därför* deras arbete stoppas.

    SvaraRadera
  7. < vänsterflum >
    Konkurrenter? Men snälla du, hur skulle det se ut om varje person hade sin egen somhämtningsstrategi? Det skulle ju springa sopgubbar överallt hela tiden. En del skulle lägga sina sopor direkt på gatan. Folk skulle ha egna containers för sina sopor för att dom inte vill dela med grannarna och alla skulle dö av förgiftning. Nejdu, det är nog bäst att staten bestämmer vilka sopor du får skapa varje vecka och vem som ska hämta dem.
    < /vänsterflum >

    *flinar stort*

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.