2006-02-10

Den stoppade Muhammed-bilden


Här är bilden som publicerades i Sverigedemokraternas teckningstävling om Muhammed.

Sedan fick SD kalla fötter och tog själva ner den. Därefter hotade staten SD:s internetleverantör - så att även de drog ur pluggen.

Nu får vi se. Kommer Blogger/Google att acceptera det här? Eller kommer de att stänga av mig? Vad säger UD? Och Hemliga Polisen?

(Har ni för övrigt noterat att antalet Google-annonser som man får betalt för minskar och antalet obetalda "Ideella Google-annonser" ökar på denna sida - ju mer jag skriver om yttrandefrihet?)

Resistance!

8 kommentarer:

 1. Får man vara lite elak..:-)
  sakerhetspolisen@sakerhetspolisen.se
  Allvarligt tycker jag det är jättebra att du står upp mot dumheten.

  SvaraRadera
 2. Jag kan tänka mig att betala för den. Även om den, ur artisktisk synvinkel, är hidiös.

  Men kontexten gör den faktiskt till ett av världens viktigaste konstverk.

  SvaraRadera
 3. Bra att du publicerat!

  Så kikar man in på nätet efter en dag, och ser att det kanske allvarligaste mot vår frihet inträffat sen Sovjets tryck om balterna, eller kanske snarare sedan världskrigets anpasslighet.

  Det här är ju oerhört allvarligt!!!

  Skitsamma om skatterna i Sverige blir 75% av BNP (även om Sverige då skulle klappa ihop helt och kanske få revolutionsstämning och riskera demokratin), men detta är ju ett på yttrandefriheten.

  Det finns inga som mördar muslimer i Danmark eller Sverige, och de allra flesta är, tack och lov, positiva till dem. Det finns ingen som hetsats mot muslimer p g a av bilderna i Jyllandsposten. Än mindre har någon hetsats av bilderna i SD-kuriren!

  Att man bryter mot yttrandefriheten beror troligen på hot, eller bara extrem feghet från regeringen. Alltså exakt det som tvingat holländska Ayaan Hirsi Ali under jorden för en kritisk film om kvinnors bristande rättigheter i stora delar av den islamska världen.

  Ayaan Hirsi menar att yttrandefriheten inte finns i Holland. Nu gäller detsamma i Sverige alltså, men genom ett initiativ från självaste regeringen!!! För hot eller extrem feghet? Måste utredas!

  Detta är GRYMT allvarligt!!! Det visar klart regeringens inriktning (då nu UD varit involverade) och hur de kan tänkas avse att agera i fortsättningen!

  Inga "mes-protester" nu!

  Leijonborg har ju talat väl, men minst den styrkan och spetsen i kritiken måst komma från många!

  SvaraRadera
 4. Skaffa bevis för att SÄPO och UD agerat fel, annars, vänta lite med anklagandet. Ibland är Bloggdrevet värre än tidningsdrevet, suck!

  http://www.s-info.se/page/blogg.asp?id=1493&blogg=3862

  SvaraRadera
 5. martin:

  Bloggarna är så att säga så långt ifrån ensamma om att vara kritiska som man kan tänka sig.

  Bland annat är publicistklubben oerhört kritiska _även om_ ett verkligt hot från muslimska extremister skulle ha förekommit.

  Stig Fredriksson på SVT säger helt i linje med kritiken att det är ansvarig utgivare som ska besluta om stängning (och ser detta, som de flesta kommentatorer, som en inskränkning av yttrandefriheten som helt liknar stängningen av alster och åsikter under andra världskriget).

  Det som har hänt är annars att SD-kuriren frivilligt drog in teckningen på Muhammed (som av den av våra ombudsmän som ska bedöma frågan om hets mot folkgrupp avförts som sådan hets) och först en tid senare stängdes SD-kurirens server och möjligheten att läsa SD-kuriren på nätet.


  Vidare:
  Frevalds betonade i går mycket tydligt i SVT:s intervjuer att detta rörde sig om "svenska intressen i utlandet". Det var således inte hot mot människor i Sverige, på SD-kuriren eller hos Internetleverantörern som gjorde att UD och Säpo ringde Internetleverantören och bad denne stänga ned.

  Tidigare har hoten mot danska och norska intresssen i utlandet varit att de ska lämna länder inom 48 timmar, bojkott av ländernas varor (drygt 50 miljarder kronor omfattar visst vår handel med arabvärrlden), men inga omedelbara attantat som drabbar människoliv.

  Det krävs således ett hot mot "svenska intressen" av en annan kaliber än de hot vi hittills sett för att motivera en stängning. Men Frivalds ordval "svenska intressen" torde implicera att detta främst rörde ekonomiska eller diplomatiska intressen.

  50 miljarder kronor i årlig handel för att tysta ett parti som redan självcensurerat torde vara vara en mycket tänkbar förklaring, men det verkliga skälet borde naturligtvis utredas (makten måste alltid synas).

  SvaraRadera
 6. Mycket trevlig sida!! Den ska jag fortsätta att läsa.

  Och det där med reklamen i bloggen....troligen ingen idé jag ens tänker på det, antar jag. ;-)

  Keep up the good work!

  Fröken Sverige

  SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.