2006-02-10

Fullständigt oacceptabelt!

UD och Säpo har förmått Sverigedemokraternas internetleverantör att stänga ner deras hemsida. Det samma gäller sidan där organisationens tidning ligger.

SD är idioter, inget snack om saken. Men de har rätt att vara idioter. Och de har rätt att torgföra sina idiotiska åsikter.

Motiveringen för nedstängningen är att SD:s tidning ordnat en tävling där det gäller att rita Muhammed-karikatyrer. Detta anser svenska staten är fel, dumt och farligt.

Svenska staten vet dessutom att det förmodligen vore omöjligt att stänga ner sidan med lagen som medel. Därför har man fulspelat och utsatt internetleverantören, Levonline, för påtryckningar. Företagets vice vd säger "Vi tyckte att det var bäst så efter att Säpo och UD varit i kontakt med oss."

Detta är rena maffiametoder, använda av svenska staten, för att kväva yttrandefriheten!

Utrikesminister Laila Freivalds säger "Det är fruktansvärt att en liten grupp svenska extremister utsätter svenskar för en uppenbar fara."

Men att utländska extrimister hotar vår yttrandefrihet, vårt öppna samhälle, våra demokratiska principer och vår säkerhet - det säger hon inget om...

Läs mer...

9 kommentarer:

 1. Jaha, så regeringen anser alltså att man ska ge de som tar till våld rätten att diktera villkoren för våra fri- och rättigheter.
  Intressant.
  Jag som trodde att det här kunde vara ett utmärkt tillfälle att visa att man värnar om demokratiska principer och att man inte ger efter för vapenviftande galningar.
  Men tydligen så vill regeringen hellre sända ut budksapet att om man vill försöka förändra samhället så ska man göra det med hot om våld..

  SvaraRadera
 2. Men Bertil!
  Hur kan du anse att SD-s tilltag är vidrigt då det kan hota liv, samtidigt som du vill stå upp för yttrandefriheten. Det går inte ihop!
  Då vi i väst kritiserar innehållet i islam kommer fundamentalisterna att reagera med att hota oss, vilket kan leda till att svenskar mördas. För att undvika detta skall vi därför inte kritisera eller utmana Koranens regler. Vilket leder till att religiösa normer avgör vad vi får säga eller göra i bl.a. Sverige.
  Låter det som en bra idé?

  SvaraRadera
 3. Det måste vara det här The International Noice Conspiracy ville påtala i den rockvideo där de unga radikala sitter och skriver artiklar och polisen stormar in för att hindra det hela...

  SvaraRadera
 4. Humle Och Dumle:
  Förstår inte er invändning mot Bertil. Ni är ju överrens så vitt jag kan se...

  Lite go'a citat på detta kanske?
  "I ett fritt land har varje person rätt att uttala sin egen åsikt och alla andra personer har rätt att inte lyssna."
  - Norman Collie

  "Min definition av ett fritt samhälle är ett samhälle där det är ofarligt att vara impopulär."
  - Adlai E. Stevenson

  Och något för alla förorättade fromma islamister att begrunda:
  "Kom ihåg att ingen kan få dig att känna dig underlägsen om du inte tillåter det."
  - Eleanor Roosevelt

  SvaraRadera
 5. Hmm..

  Om SÄPO och Freivalds är pigga på att stänga sajter kanske det finns andra som lever farligt. Såna som hyllar jihad och vill mosa Israel.

  Eller nä?

  SvaraRadera
 6. Igentligen borde man inte skämta men jag kunde inte låta bli..
  Ekonomiska Sponsorer sökes: Ämnar starta T-shirt och flaggfabrik. God förtjänst utlovas.

  SvaraRadera
 7. För det första är agerandet från SäPo och UD grundlagsvidrigt.

  För det andra agerar de på ett sätt som får SD:s lilla skittidning att framstå som något slags officiöst regeringsorgan. ...är det det alltså?

  För det tredje kan man fråga sig exakt hur de tänkt sig förhindra att de famösa muhammedteckningarna -- och avsevärt mer provocerande sådana, som man kan misstänka att en och annan retsticka runtom i världen sitter och skissar på just nu -- från att spridas på nätet?

  (Information wants to be free)

  Upplopp orsakas inte av några teckningar. De orsakas av att företrädare för totalitära, auktoritära, intoleranta och dogmatiska (irr)läror förmår obildade, inskränkta människor att agera nyttiga idioter åt dem.

  SvaraRadera
 8. Lysande, som alltid när du förvarar våra fri- och rättigheter!

  Har jag någonsin sagt att jag tycker att du är en idiot HAX? Och alla andra som läser denna bloggen också förresten!

  SvaraRadera
 9. Islamisterna får ju nu ett klart bevis
  på att hot och våld lönar sig i och med att regeringen nu ger vika för deras krav på att censurera Muhammedbilder och till på köpet försöker skuldbelägga de som publicerar bilder för eventuellt islamistiskt våld. Synnerligen beklämmande .

  SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.