2006-02-10

Fullständigt oacceptabelt!

UD och Säpo har förmått Sverigedemokraternas internetleverantör att stänga ner deras hemsida. Det samma gäller sidan där organisationens tidning ligger.

SD är idioter, inget snack om saken. Men de har rätt att vara idioter. Och de har rätt att torgföra sina idiotiska åsikter.

Motiveringen för nedstängningen är att SD:s tidning ordnat en tävling där det gäller att rita Muhammed-karikatyrer. Detta anser svenska staten är fel, dumt och farligt.

Svenska staten vet dessutom att det förmodligen vore omöjligt att stänga ner sidan med lagen som medel. Därför har man fulspelat och utsatt internetleverantören, Levonline, för påtryckningar. Företagets vice vd säger "Vi tyckte att det var bäst så efter att Säpo och UD varit i kontakt med oss."

Detta är rena maffiametoder, använda av svenska staten, för att kväva yttrandefriheten!

Utrikesminister Laila Freivalds säger "Det är fruktansvärt att en liten grupp svenska extremister utsätter svenskar för en uppenbar fara."

Men att utländska extrimister hotar vår yttrandefrihet, vårt öppna samhälle, våra demokratiska principer och vår säkerhet - det säger hon inget om...

Läs mer...

22 kommentarer:

 1. Må du leva i Intressanta tider

  SvaraRadera
 2. Fullständigt oacceptabelt. Det är banne mig så att man skäms över att vara svensk i tider som dessa. Det tragiska är att INGENTING kommer att hända. Media vet vad som gäller, oppositionen kommer att tiga och vanliga svenskar fattar inte ens varför detta är fel.

  SvaraRadera
 3. Detta var nog något de förberett sig för. De har backup-adresser till alla sidor. Troligtvis på något annat webbhotell...

  Partisidan:
  www.sverigedemokraterna.net

  Nättidningen:
  www.sdkurriren.se

  SvaraRadera
 4. Jaha, så regeringen anser alltså att man ska ge de som tar till våld rätten att diktera villkoren för våra fri- och rättigheter.
  Intressant.
  Jag som trodde att det här kunde vara ett utmärkt tillfälle att visa att man värnar om demokratiska principer och att man inte ger efter för vapenviftande galningar.
  Men tydligen så vill regeringen hellre sända ut budksapet att om man vill försöka förändra samhället så ska man göra det med hot om våld..

  SvaraRadera
 5. När jag läste om det här igår kväll blec jag helt rasande. Det var länge sen jag kände ett behov av att verkligen gå ut och skika obsceniteter åt staten.

  SvaraRadera
 6. Och nu ska det räknas som en mänsklig rättighet att inte få sin religion emotsagd:

  http://www.sr.se/cgi-bin/ekot/artikel.asp?Artikel=793029

  Jag är allvarligt rädd.

  SvaraRadera
 7. Det är väl detta som kallas för pragmatisk politik, att ge efter för yttre hot från fascister och religiösa fanatiker.

  Jag har inget till övers för SD och tycker att deras tilltag är tämligen vidrigt (men logiskt, det är ju SD). Jag inser att det kan hota svenska liv.

  Orsaken till detta hot är inte publiceringen av teckningar, det är att många människor inte vet vad som är innebörden i mänskliga rättigheter eller så ger de fullständigt f-n i mänskliga rättigheter. Båda typerna förekommer.

  Denna orsak bekämpas bäst genom att i alla lägen hävda yttrandefriheten och stå upp för den. Att det kan vara farligt fungerar liksom inte som ursäkt för att låta bli. Hur skulle världen då se ut, om hundra år?

  SvaraRadera
 8. Men Bertil!
  Hur kan du anse att SD-s tilltag är vidrigt då det kan hota liv, samtidigt som du vill stå upp för yttrandefriheten. Det går inte ihop!
  Då vi i väst kritiserar innehållet i islam kommer fundamentalisterna att reagera med att hota oss, vilket kan leda till att svenskar mördas. För att undvika detta skall vi därför inte kritisera eller utmana Koranens regler. Vilket leder till att religiösa normer avgör vad vi får säga eller göra i bl.a. Sverige.
  Låter det som en bra idé?

  SvaraRadera
 9. Det måste vara det här The International Noice Conspiracy ville påtala i den rockvideo där de unga radikala sitter och skriver artiklar och polisen stormar in för att hindra det hela...

  SvaraRadera
 10. Humle Och Dumle:
  Förstår inte er invändning mot Bertil. Ni är ju överrens så vitt jag kan se...

  Lite go'a citat på detta kanske?
  "I ett fritt land har varje person rätt att uttala sin egen åsikt och alla andra personer har rätt att inte lyssna."
  - Norman Collie

  "Min definition av ett fritt samhälle är ett samhälle där det är ofarligt att vara impopulär."
  - Adlai E. Stevenson

  Och något för alla förorättade fromma islamister att begrunda:
  "Kom ihåg att ingen kan få dig att känna dig underlägsen om du inte tillåter det."
  - Eleanor Roosevelt

  SvaraRadera
 11. Hmm..

  Om SÄPO och Freivalds är pigga på att stänga sajter kanske det finns andra som lever farligt. Såna som hyllar jihad och vill mosa Israel.

  Eller nä?

  SvaraRadera
 12. Spectator har valt att publicera bilderna nu och lagt dit mailadressen till SÄPO för den som vill klaga på det.

  Kanske något för fler bloggar? Det går nog att fula ut SD, men att stänga vanliga bloggar i rasande tempo torde vara svårsmält.

  SvaraRadera
 13. http://img368.imageshack.us/my.php?image=060202muhammed4009cg.jpg

  Där är bilden.

  SvaraRadera
 14. Jag antar att vi bör göra vad vi kan, dvs. skriva till ledarredaktionerna för de stora tidningarna och uppmana dem att öppna ögonen för vad det är som håller på att hända och äntligen få tummen ur och stödpublicera bilderna. Det är väl bättre än inget antar jag.

  SvaraRadera
 15. Alright, det var droppen! Finns bilderna redan som T-shirt tryck?

  Om inte ämnar jag bege mig till min lokala printshop nästa vecka och ordna det.

  SvaraRadera
 16. Igentligen borde man inte skämta men jag kunde inte låta bli..
  Ekonomiska Sponsorer sökes: Ämnar starta T-shirt och flaggfabrik. God förtjänst utlovas.

  SvaraRadera
 17. För det första är agerandet från SäPo och UD grundlagsvidrigt.

  För det andra agerar de på ett sätt som får SD:s lilla skittidning att framstå som något slags officiöst regeringsorgan. ...är det det alltså?

  För det tredje kan man fråga sig exakt hur de tänkt sig förhindra att de famösa muhammedteckningarna -- och avsevärt mer provocerande sådana, som man kan misstänka att en och annan retsticka runtom i världen sitter och skissar på just nu -- från att spridas på nätet?

  (Information wants to be free)

  Upplopp orsakas inte av några teckningar. De orsakas av att företrädare för totalitära, auktoritära, intoleranta och dogmatiska (irr)läror förmår obildade, inskränkta människor att agera nyttiga idioter åt dem.

  SvaraRadera
 18. Lysande, som alltid när du förvarar våra fri- och rättigheter!

  Har jag någonsin sagt att jag tycker att du är en idiot HAX? Och alla andra som läser denna bloggen också förresten!

  SvaraRadera
 19. Islamisterna får ju nu ett klart bevis
  på att hot och våld lönar sig i och med att regeringen nu ger vika för deras krav på att censurera Muhammedbilder och till på köpet försöker skuldbelägga de som publicerar bilder för eventuellt islamistiskt våld. Synnerligen beklämmande .

  SvaraRadera
 20. Rätta mig om jag har fel. Men var det inte en viss riksdagsledarmot från KD som publicerade bilden på sin blogg för nån vecka sedan?
  Säpo stänga den?
  nääää!

  Men att ge sig på ett politiskt partis hemsida är ok? Är inte SD det största partiet utanför riksdagen också?

  SvaraRadera
 21. "Syftet med verksamheten är att skydda det demokratiska systemet, medborgarnas fri- och rättigheter samt den nationella säkerheten."

  Så beskriver SÄPO själva målet med sin verksamhet. Större stolpträff torde således svårligen kunna föreställas.

  SvaraRadera
 22. ISP:n har ju iofs inte tvingats till något utan agerat på eget bevåg, såvida man inte kan bevisa att hot från statens sida förelåg.

  Dock är det ju svagt o ynkligt av Levonline att rätta sig efter dessa mafiosos. En riktig man säger "Molon Labe"...

  SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.