2006-02-01

Höjda över all misstanke?

Förundersökningen om medlemsfusk i SSU Blekinge har lagts ner. Liksom utredningarna mot SSU i Kalmar och Stockholm.

Eftersom det inte går att få några bra svar eller få tag i gamla medlemslistor, så orkar åklagaren inte gå vidare.

Naturligtvis är det så att det är åklagaren som har att bevisa att ett eventuellt brott har begåtts. (Utom i skattebrott, då det är den misstänkte som måste bevisa sin oskuld.) Finns det inga bevis, då blir det inget åtal.

Vi får hoppas att åklagaren gjorde sitt bästa, innan han vek ihop och stoppade undan utredningen. Vi får hoppas att han vänt på varje sten och hört varje tänkbart vittne. Vi får hoppas att han inte missat att kolla självklara uppslag - som att jämföra medlemssiffrorna med hur många medlemstidningar som sänts ut...

Och vi får hoppas att det inte förkommit några politiska påtryckningar. Vi får vidare hoppas att åklagaren inte lät sig styras av respekt för det stora partiet - eller tankar om sin egen framtida karriär i det politiserade rättsväsendet.

Man kan, på det hela taget, knappast säga att man är förvånad över att anklagelserna om medlemsfusk i SSU håller på att rinna ut i sanden...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.