2006-06-13

Here we go again!

På torsdag visar SVT Michael Moores film Farenheit 911 – som är en sanslös soppa av lösa påståenden, halvsanningar, lösryckta citat och Bush-hat. (Och som dessutom är rätt kul.)

När filmen var bio-aktuell bemöttes den med flygbladsutdelningar och en web-site som listade dess 59 värsta lögner och överdrifter.

Synd att den sidan inte är uppe nu – när SVT kommer att ge filmen en verkligt stor publik...

En kommentar av Johan Norberg finns dock fortfarande kvar på nätet.

7 kommentarer:

  1. De kunde inte ha valt en lämpligare tid att visa den. Den går samtidigt som det är Sverige - Paraguay på TV4. Vad tror du populasen kommer att titta på?
    Nu kan SVT säga att de har visat den men att det råkade sammanfalla med VM i fotboll kommer ingen att minnas.

    SvaraRadera
  2. Det säger ganska mycket om SVT:s aktualitet när de tar en sådan tids-spefiik film och visar den 1,5 år efter dess premiär.

    Sedan kan man ju bara konstatera hur tyst det blivit runt Moore sedan vänsterns älskling totalt misslyckats med att genomföra ett maktskifte i USA. De flesta verkar ha insett att gap-vänster a'la Moore är inte sättet man vinner tillbaka Vita Huset på.

    Nej, om man vill se en bra film som Moore är med i så är det Team America - World Police som gäller. :D

    SvaraRadera
  3. Som balans till denna kommunistpropaganda så utgår jag ifrån att SVT kommer att att sända TRIUMPH DES WILLENS för att väga upp & bibehålla sin balans som "fri television"

    SvaraRadera
  4. De borde köra lite svensk samhällskritik istället, i form av filmen 1200 milijarder... men då är man väl på SVT rädd att det kan så att säga bli obalans i obalansen(**), kan man tänka.


    (**) ett litet balanserande moment i all rak vänsterkritik mot kapitalism och de borgare som har fräckheten att ha det bra.

    SvaraRadera
  5. Två sajter med kritik av Michael Moore:

    http://www.moorewatch.com
    och
    http://mooreexposed.com

    SvaraRadera
  6. Svensk version(courtesy of the wayback machine):
    http://web.archive.org/web/20041011161407/http://www.fmsg.org/finn59fel/

    SvaraRadera
  7. Det är trist att SVT som påstår sig vara så himla opartisk inte kan visa lite "dokumentärer" som ger personer som Moore, svar på tal. Låt alla komma till tals, absolut, men var finns högern??

    Tv6 ska iallafall börja visa Penn & tellers "Bullshit" som svingar med en högerliberal hand.

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.