2006-08-13

Castro 80 år – om han lever

Om Fidel fortfarande lever, så fyller han 80 år i dag. Så tidningarna är fulla av blodtryckshöjande texter. Så här skriver Aftonbladet...

"Castromotståndarna har ingen som helst förståelse för det kommunistiska Kubas framtid, revolutionen har för dem blivit likt ett rött skynke som väcker oresonlig ilska.

För revolutionsromantikerna har Kuba däremot blivit ett exempel som visar att en annan och bättre värld är möjlig och denna idealiserade uppfattning kan inget rubba.

Sanningen ligger förmodligen som alltid någonstans i mitten.

Det är onekligen ett faktum att de sociala rättigheterna är bättre här än i många stora demokratier. Det finns inga gatubarn i Kuba som i andra fattiga länder. Sjukvården är fri och alla kan läsa."

Länk till artikeln....

(Tipstack: Kristian)

8 kommentarer:

 1. Aftonbladet hyllar som vanligt diktaturer och gör allt för att kritisera USA. Jag spyr på den skittidningen.

  SvaraRadera
 2. Castro dog 1989. Allt annat handlar bara om holografi.

  SvaraRadera
 3. Enligt vänstern får man göra precis vad man vill bara man erbjuder gratis sjukvård. Mycket lustigt urvalskriterium må jag säga.

  SvaraRadera
 4. Låter som ett paradis. Kanske lika bra att hela ledningen på Aftonbladet flyttar dit?

  SvaraRadera
 5. Haha - inga gatubarn i Kuba?! Tillåt mig tokflabba! Det är väl visserligen möjligt att polisen skjutit av dem, eller åtminstone kört bort dem från turiststråken...

  SvaraRadera
 6. "sociala rättigheter" - ett av de lömskaste och mest ondskefulla begrepp som finns.

  SvaraRadera
 7. "Sanningen ligger förmodligen som alltid någonstans i mitten." -alltid denna dialektiska materialism. Att denna larviga idé från Hegel fortsätter användas...
  Han använde det för att "bevisa" Pruessens överlägsenhet över svaga demokratier på sin tid.

  Undrar hur tusan de bedömmer "sociala rättigheter"?
  Inte kan det vara "Human Development Index" (baseras förväntad medellivslängd, utbildning och PPP)? Kuba ligger endast på 52:a plats då (strax före Mexiko, efter Chile, Uruguay, Argentina och Costa Rica). Sen kanske det inte räknas med Hong Kong, Korea och Singapore, länder betydligt fattigare än Kuba 1959.
  Sen att det helt saknas statistik för hur inkomster ser ut i Kuba (i alla fall i UNDP rapporten från 2005), betyder att inte ens HDI ranking är trovärdig...

  SvaraRadera
 8. Fri sjukvård? Var det inte den sjukvården som gick ut på att gamla personer med amputerade ben fick infektioner som såg till att köttet i stumparna ruttnade?

  Låter jäkligt sjysst isåfall, bokar enkel-biljett direkt.

  SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.