2006-08-30

De ansvarslösa

I går tog Danielsson-affären ny fart.

JO konstaterade att statssekreterare Lars Danielsson i statsrådsberedningen – som är statsministerns närmaste man – försvårat Katastrofkommisssionens utredning av varför regeringen så totalt misslyckades med att hantera tsunami-katastrofen.

Försvårat! Det är ett ordval som tyder på att han aktivt försökt vilseleda och mörklägga. Dessutom har vi fortfarande inte fått svar om varför Danielsson ljuger och trixar. Vem är det han vill skydda? Vad är det som för djur och jävlar inte får komma ut? Det måste handla om något extraordinärt som sossarna vill dölja, om de är beredda att sabotera något så viktigt som hela tsunami-utredningen...

Och i dag sågar Riksrevisionen AMS jäms med fotknölarna.

Arbetsförmedlingarna klarar inte av att sköta sitt jobb. De klarar inte ens av att utvärdera sin verksamhet, så att de eventuellt skulle kunna vidta åtgärder för att bli bättre.

En arbetsförmedlare klarar bara av att förmedla 8,5 jobb per år! Samtidigt slussar han eller hon drygt 40 personer in i konstgjorda, skattefinansierade "åtgärder" som inte gör något annat än regeringens arbetslöshetsstatistik bättre.

Detta i statliga och (s)-ledda AMS – som verkligen är ett av regeringens skötebarn.

Danielsson-affären, AMS genomklappning – en sådan affär borde räcka för att få medborgarna skitförbannade, media att plocka fram de största bokstäverna och de ansvariga politikerna att skämmas och avgå.

Men inte i Sverige. Här kan lögnaktiga, inkompetenta idioter till och med bli omvalda.

3 kommentarer:

 1. Kanske har jag tjatat om detta innan, men på tal om Arbetsförmedlingen så är den ju i princip en del av "rörelsen".

  Jag minns för 2-3 val sedan, att jag & en kompis låg i varsin soffa & glodde lite slumpmässigt på de valsedlar som hade kommit i brevlådan.
  -"Finns det inte jävligt många med titeln Arbetsförmedlare?" , det fanns det.

  Om man slog ihop S & VP's listor i kommunalvalet så var den totala andelen med titeln "Arbetsförmedlare" strax över 25%.

  Inga andra partier hade några "Arbetsförmedlare" på sina listor.

  7% av alla tillsatta jobb går via arbetsförmedlingen, så det känns ju lite som om deras verksamhet handlar om något annat, men i så fall kanske dom borde byta namn.

  SvaraRadera
 2. Sverige är, liksom sina föregångare i öst, ett land som lovordar och belönar inkompetens. Det mesta i statens händer liknar mest ett lallande vuxendagis.
  Tänk vad kulor det går att spara i den övergödda statsförvaltningen med dess parasiter.

  SvaraRadera
 3. 8.5 jobb per förmedlare? Det är ju otroligt positivt jämfört med den stackars etta som sagts hittills?

  Var "Ett jobb per förmedlare och år" en lögn eller har de faktiskt bättrat sig?

  SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.