2006-08-26

En kommentar från läktaren...

Väljare avskyr osäkerhet och förvirring.

Så fort det uppstår oklarheter om ett partis politik, så sjunker dess opionssiffror som en sten.

Detta borde verkligen moderaterna ha lärt sig. Oklarhet om moderaternas uppriktighet om skatterna gav folkpartiet Westerberg-effekten. Oklarhet om moderaternas moderna image, efter valstugehistorien, gav folkpartiet en rejäl injektion av avhoppade (m)-väljare i förra valet.

Så vad gör moderatledaren, Fredrik Reinfeldt? Jo han rör till det så grotskt om fastighetsskatten att ingen begriper något längre. Detta kommer att bli ihågkommet som tabben som kostade borgarna makten 2006. Hur tänker karln?

Om den borgerliga alliansen vill försöka rädda vad som räddas kan – då finns bara en sak att göra:

Gör omedelbart avbön! Be om ursäkt för att ni har jiddrat. Lova att avskaffa fastighetsskatten, rakt av och bums. Detta kan finansieras genom besparingar på eller nedläggning av godtyckligt lullull.

Annars... är det kört!

1 kommentar:

  1. Ett enkelt och bra besparingsförslag som nästan helt kan finansiera ett borttagande av fastighetsskatten på riktigt (utan någon "kommunal avgift")utan att höja reavinstskatten vore ju att slopa biståndet. Det skulle helt klart gå hem hos vanligt folk .

    Men som vi såg på DN debatt nyligen så finns det ju inom borgerligheten en allians av frikyrkoprofiler och radikalfeminister som tvärtom vill öka biståndet.

    Vilket är varför de borgerliga inte har råd att helt enkelt avskaffa fastighetsskatten utan bara kan sänka den och döpa om den till eufemismen "kommunal avgift" och måste höja den betydligt mer destruktiva skatten reavinstskatten på bostadsförsäljning.

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.