2006-08-24

Sverige, världen, rymden...

I vårt land skiter 40 procent av de som dömts till fängelse i att inställa sig i tid. 20 procent dyker inte upp alls. I vart fall inte frivilligt. [Länk]

Sverige kan komma att sända flottenheter till Libanon. Jag visste inte ens att vi hade någon flotta kvar. Bara det nu inte blir som med Göta Leijon – kryssaren som de svenska socialdemokraterna skänkte till Chile – och vars kanontorn sedan höll Valparaiso i skräck under militärkuppen. [Länk]

Och så får Pluto inte längre kallas planet. Småaktigt... [Länk]

4 kommentarer:

  1. Om folk döms till fängelse, men ändå anses så ofarliga för allmänheten att man kan släppa ut dem i väntan på lediga fängelseplatser så kanske fängelse är fel straff.

    Fängelser är som bekant högskolor i brottslighet och drogberoende som kostar en massa pengar att driva. Att stoppa folk där i onödan är slöseri med deras liv och mina skattepengar.

    Man borde hitta på något bättre. Feta böter? Spöstraff? Fotboja? Reseförbud? Tvångsutbildning? Samhällstjänst? Vi människor är kreativa. Nog borde vi kunna hitta på någon bestraffning som är billig, säker och inte höjer brottsligheten.

    SvaraRadera
  2. "Nog borde vi kunna hitta på någon bestraffning som är billig, säker och inte höjer brottsligheten."

    Typ nackskott ?
    Kostar ca 3 kr, väldigt säker om man är utbildad skytt & garanterat ingen fortsatt verksamhet från den brottslingen.

    SvaraRadera
  3. Jag hittade anledningen till varför de inte dyker upp i texten:
    Men de som inte kommer i tid straffas inte för det.
    Vilket flyt. Då är det bara att täppa till den luckan dårå så är saken biff.

    Johan Norberg skriver bra om Pluto.

    SvaraRadera
  4. Jag såg ett reportage för några år sedan där de dömda inte FICK inställa sig, detta för att det var fullbelagt på de anstalter där de skulle avtjäna sitt straff. Reportern följde med en dömd man till anstalten där den dömde kom i tid, han fick beskedet att återkomma en annan gång då "vi förnärvarande är fullbelagda". Detta ger ett litet annat perspektiv på saken.

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.