2006-10-08

Det var ju själva...

I ett mycket kort nyhetstelegram i dag meddelas att EU kommer att ta ut strafftullar på skor från Kina och Vietnam i minst två år till.

Satte inte rådet stopp för det där för några månader sedan? Har rådet ändrat sig? Eller är det kommissionen som försöker köra över rådet?

Hur som helst är det gräsligt korkat. Och dyrt för oss konsumenter! För varje euro som räddas åt skoindustrin, får vi konsumenter betala mångdubbelt mer i butkerna.

Läs mer...

Uppdatering: Japp, det verkar som om det är rådet som har ändrat sig. Vårens beslut om att skotullarna skulle bort från och med oktober har ersatts med ett nytt, med rakt motsatt innebörd. Ryckighet, är ett ord...

3 kommentarer:

  1. Jag har varit EU-förespråkare så länge jag minns (åtminstone sedan 1994), men nu är fan måttet rågat. EU har spårat ur.

    Sverige bör lämna EU.

    SvaraRadera
  2. Haha, jag fick "umupp" som verifikationsord :-).

    Jävla EU-muppar.

    SvaraRadera
  3. Tullarna är själva kärnan i EU. EU är en tullunion och inte ett frihandelsområde (som NAFTA eller EFTA) därför kommer EU alltid ha tullar mot omvärlden.

    Håller med apa66 att det är på tiden att vi lämnar skiten.

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.