2006-10-08

Ryssland, en skurkstat!

Anna Politkovskaja är inte den första regimkritiska ryska journalist som röjts ur vägen. Och tyvärr säkert inte den sista.

Frågan är hur länge vi i väst skall fortsätta att klappa Putin medhårs. I hans Ryssland är våld en del av den politiska vardagen, yttrandefriheten är starkt kringskuren och rättssäkerheten är helt satt på undantag.

Ryssland är en totalitär stat, med drag av diktatur – även om politiker och ledare utses i något som på ytan ser ut som demokratiska val.

Så – vad kan vi göra för att hjälpa den demokratiska oppositionen?

2 kommentarer:

  1. Jag hopps att det finns journalister som har mod att fylla Politkovskajas plats som en verkligen granskande reporter. Får Putin och det övriga etablisemanget agera fritt bävar jag inför Rysslands framtid. Vilket leder till att jag inte kan göra annat än att hålla med fred

    SvaraRadera
  2. Som sagt, "ryssen kommer" är ett gammalt uttryck vi kan få damma av framöver.

    Tyvärr tror jag stora delar av rysslands befolkning faktiskt trivs med en labil auktoritär tomte som Putin, och således i god demokratisk ordning röstar på honom. Sovjetränderna sitter fortfarande i.

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.