2006-10-18

Spriten

Den borgerliga regeringen tänker inte sänka spritskatten. Inköpsresorna till Danmark och Tyskland kommer alltså att fortsätta.

Borde inte (m) och (s) kunna göra upp om en sänkning? Sossarna håller på att sondera i frågan. Och varför kom i så fall en sänkning inte till stånd redan innan valet? På båda sidor blockgränsen är det ju samma problem – småpartierna säger nej.

5 kommentarer:

  1. Sossarna är antagligen inte intresserade av göra deals med moderaterna när de är i opposition. Å andra sidan hade det varit ett sätt att splittra det blåa laget.

    Either way tror jag Reinfeldt aktar sig för att reta upp framförallt kd.

    SvaraRadera
  2. Utredare Härstedt (s) var ute i någon tidning i dag och fiskade i frågan...

    SvaraRadera
  3. Allt är bara mygel, de väntar bara på EG-domstolens beslut för att få en förevändning. Under mellantiden fylls cyniskt statskassan på med pengar för att hålla budget i balans.
    Vägen ut för Sverige är att lägga ner alla s k "Arbetslivsinstitut" med menlösa pärmbärare och världens dyraste o mest improduktiva statsförvaltning. Då ökar å andra sidan a-lösheten. De sitter fast i en rävsax tyvärr.

    SvaraRadera
  4. Beror ju på om det medför ökat drickande, vilket ju kan leda till ökade kostnader för staten, så det kan bli en förlustaffär ändå.
    Därmed inte sagt att skatten inte skall sänkas. Dock borde man prioritera att sänka åldersgränsen på systemet till 18 (19 funkar också).

    SvaraRadera
  5. Jag satt precis och ringde runt till mina spritkontakter för lite inköp inför helgen. Ironiskt nog var detta inlägg det första jag såg när jag började kvällens bloggläsande :)

    Jag bor i Malmö. All sprit jag dricker kommer från danmark eller tyskland ( + ungefär 50% av den sprit jag dricker på nattklubbar och pubar).

    Hurra....

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.