2006-11-06

Åter till grottorna?

Dagens Industris och Expresens site Dina Pengar.se ger i dag råd om vad vi kan göra för att anpassa oss till miljöhysterin och dess undergångsprofetior.

Till exempel förmanas vi att äta mer potatis, dra ner på köttkonsumtionen och tvätta mer sällan.

Ständigt detta späkande på miljömupparnas villkor!

Vad man glömmer är att utveckling och ny teknik ger oss nya och bättre transporter, tillverkningsprocesser, odling, hushållsutrustning med mera. Fler kan i dag konsumera mer med mindre miljöpåverkan. Och det beror inte på att vi gått tillbaka till grottmänniskonivå...

Läs mer...

3 kommentarer:

  1. Fast potatis är gott.

    //JJ

    SvaraRadera
  2. Vad man glömmer är att utveckling och ny teknik ger oss nya och bättre transporter, tillverkningsprocesser, odling, hushållsutrustning med mera. Fler kan i dag konsumera mer med mindre miljöpåverkan.

    Och vad beror det på då? Inte är det olje- och energiindustrins altruism som ligger bakom det utan det är p.g.a. de s.k. "miljömupparna" fått folk att reagera, vilket i sin tur tvingar profitörerna att anpassa sig (pengar är ju trots allt det enda språk dom förstår).

    Det bästa är att konsumenterna genom sin köpkraft tvingar fram en förändring som gynnar alla.

    SvaraRadera
  3. "Profitörerna" driver utvecklingen just eftersom de är profitörer. Om det inte gick att tjäna pengar på utveckling skulle hela världen se ut som gamla Sovjet eller dagens Nordkorea.

    Och visst... Konsumenterna är en av de marknadskrafter som är helt nödvändiga i en fri ekonomi. Dem gör företagen mycket klokt i att lyssna till. Och de lyssnar. Även när konsumenterna derivs av felaktig information, alarmism och moralpanik...

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.