2006-12-19

Drogfundamentalisterna

De som har problem med droger har det ofta jävligt. Kan man göra något för att göra livet bättre för dem, då är det naturligtivs bra.

De som använder droger i rekreationssyfte, utan att ha problem, bör få göra det utan att någon lägger sig i.

Men så enkelt är det ju inte här i landet... Från SR P4 Värmland:

"Elever vid Årjängs gymnasieskola som säger nej till att drogtestas kan stängas av från undervisningen. Detsamma sker dem som testas positivt."

Den som använder droger skall alltså inte få utbildning!

För dem som har problem blir allt bara jävligare. Och beslutet kan säkert knuffa en och annan som i dag använder droger, utan att ha problem, över kanten.

Politiker och byråkrater – vårt lands Talibaner!

Länk

3 kommentarer:

  1. Sossar (av alla färger) tänker inte på det sättet.

    De vill bara göra en markering mot droger, och skiter i vilka som råkar illa ut.

    SvaraRadera
  2. På 60 talet såldes vänstern med droger.

    Och folk köpte både och.

    I slutet på 80 talet när dom flesta lagt ner skiten började högern. saluföra samma sak åt ungarna.



    Två olika friheter och samma droger.

    SvaraRadera
  3. Om det vore en privatägd och privatfinansierad skola skulle det givitvis vara inom skolans rättigheter att slänga ut droganvändande elever. Det skulle dock fortfarande vara otroligt dumt och trångsynt att göra så. Så länge en elev presterar bra och inte gör saker som stör de andra på andra på skolan under skoltid (och i en liberal värld, betalar för sig), så är det otroligt korkat av skolan att stänga av eleven. Som sagt skulle det vara lagligt i en liberal värld, men i min mening ändå korkat.

    När det handlar om offentligt drivna och finansierade skolor blir det mycket värre. Då är det inte bara att skolan har gjort någonting som man personligen kan tycka är dumt, då är det dessutom att skolan använt hela samhällets pengar för att göra den här dumma saken.

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.