2006-12-14

Och det gick bra..?

Som jag tidigare skrivit har den marknadsliberala, Brysselbaserade tankesmedjan Centre for the New EuropeCNE – fått en ny chef. Han heter Stephen Pollard och kommer från något slags brittisk New Labour-bakgrund.

Och med honom tycks CNE även ha fått ett knippe nya åsikter. Till exempel har man nu gjort helt om – och ansluter sig till växthusalarmisterna.

Det finns många duktiga högersossar. Den nye CNE-chefen är helt klart en av dem. Men att göra dem till chefer för liberala institutioner är möjligen en tveksam plan.

Det riskerar alltid att bli samma typ av fiasko som när Skattebetalarna under en tid, innan de senaste årens uppryckning, leddes av en högersosse. Tanken var då att en sådan skulle ha lättare att handskas med det eviga regering(s)partiet. Resultatet blev ett platt och (sett i backspegeln) fullständigt tokigt anslag. I dag leds Skattebetalarna istället av genuint frihetliga borgerliga krafter, är opinionsdrivande och var klart bidragande till att vi fick ett maktskifte i Sverige i höstas.

Så: Gärna duktiga högersossar! Men på rätt plats, i rätt syfte.

Stephen Pollards statement on Climate Change.

1 kommentar:

  1. Det är trist att man inte behöll den tidigare liberale chefen. Frågan är varför man tycker att en sosse skulle vara bättre än att ha en riktig liberal?

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.