2007-02-26

Skulle inte tro det!

Helgens religiösa utspel är så... skruvat!

Pingstkyrkan och katolska kyrkan i Sverige hotar den borgerliga alliansen i allmänhet, och kristdemokraterna i synnerhet, med röstbojkott. Skälet är att regeringen vill tillåta kvinnor från utlandet att utföra abort här i Sverige.

Huh? Som om en vänsterregering skulle driva en annan politik?

Sedan är det ju så jävla dumt på ett större plan...

"Hej!

Vi kommer från två religiösa organisationer som tror på brinnande buskar och kringsvävande andeväsen. Vi hatar sex innan äktenskapet, bögar och preventivmedel. Vi vill att människor skall tro, inte tänka.

Så nu är vi här och vill bestämma vilken politik landets demokratiskt valda regering skall driva. Vårt mandat är större än demokratiska valresultat. Vi tar order från Gud! Han är stor, stark, har vitt skägg och vet allting bäst.

Ni borde lyssna på oss! Tänk så mycket vi har tillfört världshistorien. Korstågen. Inkvisitionen. Häxprocesserna. Oroligheterna på Nordirland. Förföljelsen av vetenskapsmän sedan medeltiden...

Ge oss chansen igen! Annars...!"

Stick å brinn!

10 kommentarer:

  1. >> Som om en vänsterregering skulle driva en annan politik?

    Trots att jag inte alls delar herrarnas åsikt i abortfrågan, vill jag notera att röstbojkotten kan faktiskt vara ett effektivt medel för att påverka alliansen. När jag själv tänker på regeringen som inte vill sänka skatter, som inte ens diskuterar avskaffandet av marginalskatten och som åstadkommit fullständig haveri i utrikespolitiken med olje-Calle vid styret, så tänker jag nostalgiskt på den tiden då vi åtminstone hade en opposition. Nu har vi i stället röda och blåa socialister.

    Skärper dem inte sig så ska jag definitivt överväga röstbojkotten.

    SvaraRadera
  2. Jag ser ingen anledning till varför utländska kvinnor skulle få åka till Sverige för att utföra skattefinansierade aborter. Varför ska svenska skattebetalare betala för det?
    Betalar de, eller ursprungslandet för aborten ur egen ficka är det dock en annan femma, bara att steka foster tills de blir blå i ansiktet.

    SvaraRadera
  3. Wille, förslaget, som jag förstått det, är att utländska kvinnor ska få göra abort i Sverige, men de får betala själva. Du behöver inte oroa dig.

    SvaraRadera
  4. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera
  5. Amenvaf... nu åt Blogger upp min kommentar igen!!

    Nå.

    Ibland kan ett par mörkermän med principer faktiskt vara bra att ha. Du vet, försvara respekt för människovärdet och sån't krafs

    "[Det enda egentliga] motståndet mot steriliseringarna [av "mindervärdiga" i Sverige på 30-talet och framåt] kom [...] från riktigt konservativa jurister.

    Min åsikt i frågan finns här.

    SvaraRadera
  6. Å andra sidan kan herr Alexandersson fråga sig om det är en slump att liberalismen uppstått i en av kristendomen präglad kultur. Jag är inte säker på det.

    Dessutom agerar faktiskt biskop Arborelius och pastor Hedin inom ramen för en demokrati då de hotar uppmana sina troende att lägga sig på sofflocket i nästa val givet att abortlagstiftningen liberaliseras ytterligare. På samma sätt skulle herr Alexandersson kunna uppman nyliberala entusiaster att inte rösta på moderaterna 2010 givet att de sossade till sig ännu mer. Detta vore också en form av utpressning.

    Jag tycker att förslaget är en provokation av länder med mera restriktiv abortlagstiftning och ser inga skäl att bedriva "abortmision".

    Kan man rent av anse att förslaget är ett exempel på sekulariserad fundamentalism?

    SvaraRadera
  7. Jesus sade:

    "Mitt rike är icke av denna världen".

    Kanske ville Jesus också skilja på religion och politik och var rent av Jesus nyliberal???

    SvaraRadera
  8. Kanske ville Jesus också skilja på religion och politik och var rent av Jesus nyliberal???
    Det finns de som påstår det..

    "Each man should give what he has decided in his heart to give, not reluctantly or under compulsion, for God loves a cheerful giver."

    "If a man will not work, he shall not eat"

    SvaraRadera
  9. Är han nyliberal nu?
    Ja han har nog gått hela laget runt snart.

    SvaraRadera
  10. Man skulle nog snarare kunna säga att Jesus, eller snarare de som författade evangelierna, inte är särskilt konsekventa.

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.