2007-03-15

Då var det inte så roligt längre...

"Dokumentärfilmaren" Michael Moore var inte alls med på noterna när två andra filmare ville göra en dokumentär om honom.

Han har kastat ut dem från föreläsningar, vägrat teamet intervjuer och avstått från att kommentera filmen Manufacturing Dissent.

Inte ens Moores medarbetare vill/får uttala sig. En av filmarna säger att "de förutsatte att vi skulle göra en högerfilm eftersom vi inte är uttalade vänsteranhängare."

Men att Moore är lika bufflig som sina "offer" när han får en kamera framför sig, det lär knappast påverka hans fans. För dem är det den politiska vinkeln som är viktig, inte substans, konsekvens och rimlighet.

Läs mer i SvD.

11 kommentarer:

  1. "För dem är det den politiska vinkeln som är viktig, inte substans, konsekvens och rimlighet."

    Right back at ya?

    SvaraRadera
  2. Vad tror du om min bedömning av journalisten Hernandis text?

    Den känns plankad, rakt av(!). Det som bekymrar mig mest är att ord som Associated Press bytts mot AP och liknande. Ungefär som att man försökt att komma undan en googling. Om inte texten är använd med tillstånd, så...

    Inte FRA- eller UD-artikel, men ändå?

    ...en vänsterskribent mindre?

    SvaraRadera
  3. Jag trivs iofs ine i polisrollen :-/

    ;-)

    SvaraRadera
  4. Så det tog alltså två kandadensare till vänster om mitten att göra en ordentlig dokumentär om Michael Moore?

    Tycker förövrigt att du borde se deras intervju på FOX News där de vägrar styras av den kvinnliga reportern som uppbart vill få dem att använda deras TV-tid till attackera Moore men istället väljar att attackera nyhetskanaler som förvränger nyheterna. Gissa vilken kanal de menade...

    SvaraRadera
  5. Peter:
    Var det inte samma sak Hax var inne på när det gäller Uppdrag Gransknings vinkling av fallet med dödsmisshandeln på kungsgatan (se post nyligen). Istället för att kritisera förvrängande media valde man att hoppa på politiker.

    SvaraRadera
  6. Jag vet inte om just Hax bör kritiseras för just denna dubbelmoral men... många borgerliga gnällde ju högljutt på de plankare som använder fuskande som politisk metod, samtdigt som man tycker att samma metoder var fräscha och balla när det gäller fuskande med trängselskatterna.

    (för att anknyta lite till den svenska borgerlighetens egna Michael Moore: Martin Borgs)

    SvaraRadera
  7. Var det inte samma sak Hax var inne på när det gäller Uppdrag Gransknings vinkling av fallet med dödsmisshandeln på kungsgatan (se post nyligen). Istället för att kritisera förvrängande media valde man att hoppa på politiker.

    Fel.
    Dom kritiserade kontinuerligt media i programmet.

    Att dom OCKSÅ kritisaerade politiker som surfade på samma osaklighet är väl knappast ett problem?

    SvaraRadera
  8. Jag sade att "Hax var inne på det". Inte nödvändigtvis att han hade rätt i sin kritik av programmet (liksom jag inte vet om peters kritik är rätt)...

    Testade att se lite av UG programmet men var tvungen att stänga av efter 15 minuter. Det är ju SJUKT jobbigt att se och höra dessa program. Och det finns en stor skillnad i kritiken (vad jag hann se):
    Medias representanter fick tid att svara på frågorna.
    Politikerna blev hela tiden avbrutna med aggressiva extra-frågor, kommentarer och påpekande så fort de försökte svara på frågan. Sådant där orkar jag bara med i några minuter. Hur orkar karln ens göra programmet?

    Personligen tycker jag nog medoiekritik är bra mkt intressantare än politikerkritik. Inte minst eftersom de förra så sällan drabbas av just kritik i mainstream-media.

    Sakfrågan då?
    Jag tycker ju att ev lag om "civilkurage" är en utomordentligt fånig idé (liksom jag alltid tyckt att socialisters krva på att man "måste" engagera sig är detsamma). Men det går väl alldeles utmärkt att fortsätta driva detta fåniga lagkrav även om underlaget från media visat sig falskt i ett fall?

    SvaraRadera
  9. Sakfrågan då?
    Jag tycker ju att ev lag om "civilkurage" är en utomordentligt fånig idé (liksom jag alltid tyckt att socialisters krva på att man "måste" engagera sig är detsamma). Men det går väl alldeles utmärkt att fortsätta driva detta fåniga lagkrav även om underlaget från media visat sig falskt i ett fall?
    -------------------------

    Lagförslaget om detta är bara luft.

    Vevande i luften för att förhoppningvis på poängutdelning från folk som aldrig lämnar soffan hemma och lika förbannat är rädda.

    Det enda sättet att uppnå det lagförslaget strävar efter är att skapa ett klimat i samhället som minskar acceptansen för våld generellt.

    SvaraRadera
  10. Pling!
    Där hände det äntligen!
    Jag är 100% enig med en micke-kommentar!

    Det här måste jag nog fira med en belgisk öl lite senare under dagen.

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.