2007-03-03

Teknikfråga

Ni som vet...

När jag använder mitt 3G-kort till datorn på Macen, då brukar jag bara behöva byta mellan det svenska och det belgiska SIM-kortet beroende på var jag är.

Nu har jag köpt en ny PC och se - då vill 3G-kortet bara ansluta med det svenska SIM-kortet i. Med det belgiska får den förvisso kontakt, men vägrar upprätta en förbindelse...

Uppslag?

6 kommentarer:

  1. Läs din egen text och du skall finna lösningen.

    SvaraRadera
  2. Jag skulle nästan tycka synd om dig. Men trots att du annars är en klok människa verkar du ha gjort det aktiva valet att skaffa en PC istället för Mac. Så, skyll dig själv ;-)

    SvaraRadera
  3. Du har en PC som krånglar. Alltså skall du installera om windows. Om det inte funkar installerar du om Windows. Om det inte funkar installerar du om Windows. Om det inte funkar installerar du om Windows. Om det inte funkar installerar du om Windows. Om det inte funkar installerar du om Windows. Om det inte funkar installerar du om Windows. Om det inte funkar installerar du om Windows.

    SvaraRadera
  4. System: XP på en Fujitsu Siemens Lifebook.

    Mac vs. PC: Jag vet. Men Apple tycks vägra ta fram några nya *små* laptops. Om de tog fram en 7-10-tummare skulle jag köpa en direkt.

    Min Mac-Powerbook är nu min stationära dator, medan FS-PC:n är den jag har i väskan. (Eller vid extrema krav på mobilitet och liten packning, Qteken.)

    SvaraRadera
  5. Är det samma 3G-kort till Macen som till PC:n? Jag frågar eftersom en del kort är operatörslåsta.

    Använder du någon applikation (ex.vis Telia Connect) för att koppla upp, eller har du själv ställt in RAS-uppkopplingarna i Windows?

    Har du korrekt APN för det Belgiska SIM:et?

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.