2007-03-10

Tyst i klassen!

Efter EU:s uppgörelse om en kraftig minskning av koldioxidutsläppen till år 2020 är det svårt att finna så mycket som en enda kritisk röst på landets ledarsidor eller i politiken.

Ingen tycks reflektera över de miljoner jobb inom EU som kan komma att försvinna om detta sker på det enda sätt som de fantasilösa politikerna känner till - med handbromsen.

Ingen tycks oroas av vad ett dyrare och minskat resande kommer att få för konsekvenser.

Ingen tycks bry sig om att de områden man skjuter in sig på är kritiska för vår tillväxt, vårt välstånd och vår utveckling - samtidigt som man bortser från andra och större utsläppskällor.

Och - naturligtvis - ingen ifrågasätter grundtesen. Forskare som hävdar att koldioxidhalten i atmosfären stiger när det blir varmare, inte tvärt om, tigs ihjäl. Påfallande tydliga bevis för att det är solaktiviteten och dess effekt på den molnbildande kosmiska strålningen som orsakar klimatförändringarna - de viftas undan.

Och om Al Gore, Leonardo DiCaprio, Tony Blair, Expressen och alla de andra framstående forskarna som sprider alarmismen ändå skulle ha rätt - då är mänsklig aktivitet bara en droppe i havet. I så fall är i princip allt vi kan och kommer att göra för lite och för sent. Alla de miljarder Kyoto-protokollet och EU:s beslut kostar skulle i därför kunna användas på bättre sätt - om det är människoliv, land och egendom man vill rädda.

Masspsykos, tror jag är ett lämpligt ord för dagen...

6 kommentarer:

  1. Jag är ganska optimistisk om att ifrågasättarna kommer få ett större genomslag när den värsta oron har lagt sig.
    Det är i längden omöjligt att driva teser som är osanna och det gäller även teorin om att större delen av nuvarnde globala uppvärmningen är människoorsakad om den nu är falsk.
    Rent politiskt vore det ett snyggt självmål att driva en linje som gick ut på att ifrågasätta den antropogena uppvärmningen när större delen av forskarvärlden driver, måhända den felaktiga, tesen.
    Se det filosofiskt! Jorden är rund och även om majoriteten av forskarvärlden förnekade det länge så visade höll inte jordenärplatteorin. Det behöver dock inte ta så lång tid för forskarvärlden att svänga då datorsimuleringarna pga teknikframåtskridandet kommer att avancera så kraftigt de närmaste decennierna att det blir omöjligt att konstruera samhällen utefter en falsk teori. HAV FÖRSTRÖSTAN HENRIK!!

    SvaraRadera
  2. Tja, man kan ju fråga sig var Bildts opposition mot den röd/gröna röran tog vägen - tydligen har han inget emot att sitta i en grön-orange sörja.

    SvaraRadera
  3. hansa,
    Vatikan erkände på 60-tio talet att jorden kretsade solen men vad hjälpte det Giordano Bruno?

    SvaraRadera
  4. Ingen fara:Fredrik tror inten heller på det här.
    Han tror på teater.
    Ge med ena handen och ta med den andra.
    Plus minus noll.


    http://svt.se/svt/jsp/Crosslink.jsp?d=22620&a=779763&lid=puff_779785&lpos=rubrik

    Och vi som inte gillar larmklockor ringande i ena örat samtidigt som vi blir serverade absurda teorier om globala konspirationer som orsak för larmklockornas ringande får lita till våra egna omdömen.

    Som vanligt alltså.

    SvaraRadera
  5. Cpols: Tack vare teknikutvecklingen kommer även dagens eventuella Giordano Bruno att få upprättelse under sin livstid tror jag. Databehandlingen går snabbare och snabbare helt enkelt.
    Professorpelotard:De närmaste 4 åren är extremt viktiga ur ett långsiktigt strategiskt perspektiv för borgerligheten; de måste kunna regera tillsammans. Jag övertygad om att diskussionernas vågor går höga ibland i regeringskansliet coh det är klokt att inte ge tillfälle till spekulationer om sprickor i muren. Och att i detta läge, som statsminister, öppet börja ifrågasätta själva grundtesen om antropogen global uppvärmning vore riktigt dödfött; lite grand som Thabo Mbekis ifrågasättande av HIV som orsaken till AIDS.
    Jag tycker Reinfeldts o companys strategi är sund. Utgångspunkten är att en stor majoritet av forskarvärlden bedömer det som troligt att en stor del av den pågående globala uppvärmningen är människoorsakad. (De flesta har inte kunskaper nog att bedöma sanningshalten i påståendena. De litar på auktoriteterna här som i så många andra sammanhang).
    Ur flera perspektiv är det klokt att visa att man lyssnar på expertis och på vanligt folk som är uppskrämda av samma expertis och att slutligen visa att man kan agera. Man har ju bland annat inrättat en så kallad "Hållbarhetskommission" där bland annat Bengt Krisström som skrev i förra numret av NEO (som handlar om klimatalarmismen)är med som ledamot.
    Och det kan ju faktiskt hända att majoriteten av forskarsamhället har rätt i sak här. Då kan det vara värdefullt att ha analyserat olika handlingsalternativ för Sverige, Europa och världen i övrigt. Är det någon idé med massiva nedskärningar av CO2-utsläpp i Sverige om utsläppen i Kina ökar mångdubbelt mer? etc. Det ska bli spännade att läsa Lomborgs bok som kommer ut i höst för övrigt.
    Jag tror att alarmismen kan komma att ersättas av en mer jordnära och nykter debatt när lugnet lägger sig lite och folk ser att det politiska etablissemanget tar stora frågor på stort allvar och när folk lär sig mer om själva sakfrågan. Återigen: Det fixar sig! Men fortsätt ifrågasätta! (Inom parentes sagt är jag inte upprörd över en global uppvärmning, antropogen eller inte. Jorden har ju genomgått enorma temperaturväxlingar genom årmiljarderna så det är ju inte något nytt. Människan som art har större möjligheter att anpassa sig till det förändrade klimatet nu än någonsin tidigare. Det är lugnt.)

    SvaraRadera
  6. hansa!

    Vd bra att veta att arten människa kommer att överleva hysterin. Fast en del av oss bryr sig om enstaka exemplar av arten också. Och många av dessa enstaka exemplar kommer att få lida för den utstakade linjen. För vad man nu tänker sig är att till exempel hindra industrialisering i Afrika, vilket befäster fattigdom. Det talas om att förbjuda vanliga glödlampor, till förmån för dyra alternativ. Osv, osv.

    Få verkar reflektera över vad det kommmer att kosta världen genom att förhindra utveckling.

    Och kommer folk att få upprättelse under sin livstid? Knappast. Temperaturer avgörs av en komplicerad process, vilken lätt kan användas med diverse bortförklaringar när det visar sig att variablerna börjar peka åt fel håll.

    För min del anser jag bara att hela hysterin bara är för puckad. Jag får bara mer ved till min eld att människan i allmänhet är en hopplös varelse, och att jag borde ge upp om släktet. Fast å andra sidan finns det ju ett och annat exemplar som inte är fullt så hopplöst. Måste vara mutationer, förmodligen orsakat av den globala upphettningen.


    /Jurgen

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.