2007-06-04

De aningslösa slynglarna

I dagens DN kan man läsa om svenske Jonas som blev tagen av polisen i tyska Rostock, eftersom han deltog i kravallerna kring G8-mötet och samtidigt bröt mot maskeringsförbudet. Ett uttdrag...

"Jonas säger att han inte är speciellt politiskt intresserad, han vet att "G8 vill diktera villkoren för resten av världen", men hängde ändå med till Rostock.

- Det är action, kul att se. Drag liksom, säger han och skrattar."

Vart är vi på väg när politiskt våld bara är en "kul grej" som nyttiga idioter dras med i?

Till artikeln...

2 kommentarer:

  1. De i "kravallvänstern" som jag personligen har känt kvalar ganska så bra in på den här beskrivningen.
    Det är inte så mycket politik som ligger bakom utan mera en jakt på adrenalinkickar, förvisso ofta inslaget i politisk retorik, men politiken är snarast en eftertanke, ett alibi, för att få ränna runt och slåss, vandalisera och leva jävel.
    Ganska talande är att många utav dem redan hade gjort sig skyldiga till både misshandel och skadegörelse långt innan det politiska "intresset" kom in i bilden.

    Vardagshuliganer med politisk fernissa helt enkelt.

    SvaraRadera
  2. De finns ju en passus om detta att uttala sig för media i den Lila handboken. Där konsterar att man bör akta sig ganska nboga för att alls säga något. Antagligen vet författarna redan det vi ser nu om den intellektuella kraften hos många av deltagarna.

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.