2007-06-07

Just när man trodde att man var säker...

Man kan faktiskt göra ett och annat antagande om det nya EU-fördraget, trots att det inte är känt för ammänheten ännu...

Det kommer att bli enklare, mer avskalat och minimalistiskt än det operetlibretto av åsikter, krav från särintressen, poitiva rättigheter och metafysiskt snömos som lades fram förra gången - den famösa EU-konstitutionen.

En del trams kommer säkert att smyga sig in i texten under förhandlingarna och somligt kommer förmodligen att vara dåligt redan från start - men det blir knappast det EU på syra som den så kallade konstitutionen skulle ha medfört.

Och det är ju bra.

Men vänta lite... Nu kommer protester från Europaparlamentet.

Ett antal parlamentariker tänker ta strid mot ett minimalistiskt fördrag.

Spanjoren Inigo Mendez de Vigo säger till exempel "You've got to listen to everyone and not just those who want less Europe."

Den tyske socialisten Jo Leinen säger att parlamentet är emot ett fördrag som fått "all sorts of limbs cut off".

Man blir så matt...

Läs mer här.

1 kommentar:

  1. Det förstår du väl att byråkraterna inte blir glada ifall de inte får vara klåfingriga i varje detalj av allas liv, alltid?

    Det förra konstitutionsförslaget måste ha varit en form av våt dröm för många av dem, och nu snuvas de stackarna på konfekten.

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.