2007-06-04

Kalla Krigs-tongångar


Om USA bygger delar av sitt missilförsvar på europeisk mark - då kommer Ryssland att rikta en del av sina kärnvapenmissiler mot europeiska mål.

Detta är i vart fall vad Putin säger. Man kan fråga sig om hans utspel är speciellt proportionellt... Om Europa hjälper USA att skydda sig mot ryska missiler, då kommer ryssen att göra sig redo för att kunna anfalla oss.

Eftersom president Putin i mångt och mycket tar efter de gamla sovjetledarna, så är det förmodligen bara en tidsfråga innan vi kommer att få se en av de klassiska spelpjäserna igen - en av ryssland finansierad "fredsrörelse" som kräver ensidig nedrustning. Hos oss.

Läs mer här.

6 kommentarer:

  1. Förmåga att skydda sig pajar MAD och gör att de som skyddar sig får möjlighet att attackera.

    SvaraRadera
  2. Då kan ju ryssland sätta upp eget missilförsvar mot europa. MAD version 2.0 (Mutually Assured Defense).

    SvaraRadera
  3. Någon kvar som fortfarande vill vara neutral under ryska premisser.
    "Om du skaffar ett försvar mot våra missiler riktar vi in oss speciellt mot dig. Dvs sänk garden och blunda annars dödar jag dig."

    SvaraRadera
  4. Poppers "Det öppna samhället och dess fiender" blir allt mer aktuell..

    SvaraRadera
  5. Nu är missilförsvaret i första hand riktat mot fasciststaterna Iran och Nordkorea. Putin förbjuder därmed Europa att försvara sig mot Irans kärnvapen. För vilket land står på tur när Iran förintat Israel och det judiska folket? Svar, alla som motsätter sig Irans maktanspråk.

    SvaraRadera
  6. Humle, tror du på allvar att ett missilförsvar i Polen kan syfta till att skydda mot nordkoreanska missiler? Varför i herrans namn skulle Nordkorea skicka missiler ditåt ens om de hade några med tillräcklig räckvidd? Och om nu Iran skulle bygga kärnvapen och missiler med tillräcklig räckvidd gäller samma sak där, varför Polen?

    Det är inte så konstigt om Ryssland blir nervösa och undrar vad som är på gång. Till pelpet kan jag bara konstatera att Ryssland inte lär ha råd att skapa sig något missilförsvar.

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.