2007-06-24

Mördarmode


Skådespelerskan Cameron Diaz har varit i Peru.

Detta land har plågats svårt av den maoistiska guerillan Sendero Luminoso. Under 80- och 90-talen dödades bortemot 70.000 människor i oroligheterna.

Så vad gör skådespelarmänniskan? Jo, hon klampar runt med en bag med en röd stjärna över axeln!

Typiskt skådespelare och "kulturarbetare". Radical chics bland vilka vänstervåld och förtryck betraktas som skojiga modeaccesoarer. Airheads som gärna omfamnar ditt och datt, men utan att någonsin tänka efter.

"Kulturarbetare" är för övrigt ett väldigt dumt ord.

[Länk]

5 kommentarer:

  1. Nu är det ju förvisso du själv som använder det fåniga ordet "kulturarbetare"... men om nu detta är så hemskt, vad skall det annars heta?
    Kulturtjänsteman?

    SvaraRadera
  2. Skådespelare? Konstnär? Filmare? Författare? Konstfotograf? Översättare? Violinist?

    Kulturarbetare är bara en språklig proletarisering av något som bedrivs av folk som i många fall inte skulle klara ett arbete.

    SvaraRadera
  3. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera
  4. Kulturarbetare är bara en språklig proletarisering av något som bedrivs av folk som i många fall inte skulle klara ett arbete.


    Der första är korrekt.Begreppet kulturarbetare härstammar från 60 talet och lever fortfarande kvar.

    Din andra tes som samlar ihop alla som arbetar med kultur på något sätt i en hög och där du sedan blint hävdar att dessa "i många fall" inte klarar ett arbete är populistisk smörja.

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.