2007-07-18

EU vill bestämma priset på vatten


EU vill nu komma fram till det "rätta" priset på vatten.

Detta är i sanning en utmaning i en union som sträcker sig från Nordkalotten till Sicilien, från den portugisiska Atlantkusten till östra Medelhavet.

Borde det inte räcka med utbud och efterfrågan för att fastställa lokala priser? Eller förväntas människor i vattenrika områden visa solidartet med dem som bor i vulkaniska ökenområden, genom att betala ett onödigt högt pris för vatten? Vad kommer nästa gång? Prisreglering?

EU slår även fast att i framtiden kommer torka att vara regel snarare än undantag i alla unionens länder utom Irland, Storbritannien, Norden och Nordtyskland. Så nu vet ni det.

[Länk]

3 kommentarer:

  1. Uhm... Vi har tillräckligt med färskvatten bara i Vänern för att ge varenda person i hela världen nån kubikmeter. Tvivlar starkt på att vi kommer få torka speciellt snart.

    Oavsett så borde hela EU-byråkratin tvingas läsa "Vatten till salu". Den finns ju trots allt på engelska, och kanske på franska också så att de värsta tokarna förstår vad som står.

    SvaraRadera
  2. På medeltiden talades om det rättvisa priset på varor. EU vill kanske att vi skall återvända dit mentalt?

    SvaraRadera
  3. EU kan ha rätt om torkan. Om man inför prisreglering är risken betydligt större att det blir vattenbrist än om man inte gör det.

    För övrigt råder det redan prisreglering i EU. Den har nyss införts på telekomområdet.

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.