2007-09-05

Försvarsministern avgår i eftermiddag!

Just in: Försvarsminister Mikael Odenberg kommer att meddela sin avgång vid en presskonferens i eftermiddag, uppger SVT Rapport.

[Länk]

3 kommentarer:

  1. Ajajaj. Tolgfors är väl inte tung. Man satte väl frågetecken redan vid utnämningen av skolpolitikern till handelsminister. Men han lär ju lyda Borg och Reinfeldt... (Frågan är om Reinfeldt gav efter för Borg i försvarsfrågan i ett konsekvent jämkande i budgetförhandlingarna?)

    Att ÖB nu vill samarbeta med Norge om materialinköp verkar vara en sista nödåtgärd för att rädda försvaret från en sista total kapitulation.

    SvaraRadera
  2. Lugn, det ingår säkert också i den planerade strategin, som du tog upp två poster tidigare.
    Tänk, deras strategi är så avancerad att jag har svårt att se vare sej den eller logiken, men det är lugnt, självklart vet regeringen vad dom gör och vad som står på spel, eller?

    I Svd har dom en artikel om raset hos borgliga väljare i Stockholm ( här går det ochså efter strategin eller nåt )och först hade Svd en röstning om vilket parti man skulle rösta på om det var val nu.
    Dom tog bort möjligheten att rösta när övriga partier, passerat 14%
    Men det är lugnt. I höst kan dom leka miljötomtar och sedan lura "folket" på en EU omröstning.. Det är lugnt, det har ju bara gått 1/4 av regeringstiden.
    Mycket kan hända.

    Skulle gissa att Odenberg hade/har mer heder än dom räknat med och det är svårt att vara minister för något som inte finns.

    SvaraRadera
  3. Den här regeringen blir inte äldre än 4 år om ens det. Moderaterna kommer att förlora majoriteten av sina kärnväljare och detsamma gäller kd. Möjligen kan fp plocka upp en del av dessa och kanske centern också men de flesta kommer att försvinna till soffan eller sd.

    Det enda som kommer att vara intressant nästa val är om s+mp+v kan få en majoritet eller om sd blir vågmästare - vilket i så fall kommer att lösas med en blocköverskridande s-regering.

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.