2007-10-09

Den röd-gröna röran

I en intervju i Svenska Dagbladet meddelar miljöpartiets språkrör Peter Eriksson att om det blir en vänstermajoritet efter nästa val – då vill partiet bara samarbeta med socialdemokraterna. Vänsterpartiet vill han inte ha något att göra med, utan beskriver det som "bakåtsträvande och gammalmodigt".

Well. Om det skulle bli en vänstermajoritet, då kan man nog vara säker på att det går som vanligt. Först bullras det ett par dagar. Sedan lägger sig både miljöpartiet och vänsterpartiet – och blir dörrmattor åt sossarna, i vanlig ordning. De kommer aldrig att fälla en sosseregering. Och sossarna är mästare på att spela hardball i sådana sammanhang.

Häromdagen berättade vänsterpartiets ledare, Lars Ohly, dessutom att det inte kommer att bli någon vänsterallians med gemensam valplattform i nästa val. Den röd-gröna röran är alltså värre än någonsin. Oppositionen är helt enkelt inte regeringsduglig.

Och Reinfeldts tre frågor till Sahlin blir allt mer aktuella: Vad skall ni göra? Hur skall ni göra det? Med vem skall ni göra det?

[Länk]

2 kommentarer:

  1. "... sossarna är mästare på att spela hardball i sådana sammanhang."

    därefter:

    "Oppositionen är helt enkelt inte regeringsduglig."

    Hur skall du ha det?

    Göran P visade väl att det gick alldeles utmärkt att regera mha "att spela hardball".

    SvaraRadera
  2. Nej och Sverigedemokraterna som kommer att ha bytt till blå kostym lagom till nästa val kommer inte att fälla en borgerlig regering heller.

    Så långt är allt klart.

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.