2007-10-11

Stora Journalistpriset till bloggosfären?

"Vi nominerar bloggen av flera skäl. Bloggen har - tillsammans med bland annat bloggportalen Knuff och Twingly (som binder samman mediesajter med bloggosfären) - ritat om det svenska medielandskapet. Mediekonsumenter har länge saknat en egen kanal för kommentarer och kritik av vad de har sett på tv, hört på radio eller läst i tidningen.
(...)
För några år sedan kunde journalister vifta bort privatpersoner som kritiserade dem för partiskhet, slarv, plagiat eller skev nyhetsvärdering. För allvarligt talat, vem skulle lyssna på dem? De saknade journalistutbildning, medlemskap i journalistförbundet och inte minst en plattform. Bloggen kullkastade detta maktförhållande och gav vanligt folk en röst i mediebruset. Gränsen mellan medierna och mediekonsumenterna har börjat suddas ut. I dag utgör bloggar en viktig del av tiotusentals svenskars mediediet."

Billy McCormacTimbro och Fredrik AnderssonPrime nominerar bloggen som fenomen till Stora Journalistpriset i klassen Årets Förnyare.

Ur herrarnas artikel i dagens pappersutgåva av Resumé.

3 kommentarer:

  1. Bra! En principiellt viktig nominering...som kommer att ignoreras av hela etablissemanget. Häpp!

    SvaraRadera
  2. Billy McCormac nominerar bloggen som fenomen till Stora Journalistpriset i klassen Årets Förnyare

    Bloggaren som slängde bort sin blogg?

    SvaraRadera
  3. Fast alla verkar ju inye lika roade.
    DN tex, som stänger ner Twingly-funktionen för allt som har med Kungsholmen att göra.
    Fria ordet = skitsnack när det kommer till kritan....

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.