2007-10-23

The Nanny State, del 3

Den brittiske skådespelaren Ewan McGregor hotar nu att lämna sitt hemland.

Skälet är att Storbritannien blivit en "löjlig förmyndarstat" med "vansinniga" regler för hälsa och säkerhet. Han rasar även mot den brittiska övervakningsstaten och mot trängselskatterna i London.

[Länk]

3 kommentarer:

 1. ... McGregor nämner ju även att han tycker det är befriande att folk tankar upp hans mc med en cigarett i mungipan, samt att fattiga människor är mycket vänligare och lyckligare än deprimerade rika.

  SvaraRadera
 2. Flytta?
  Offermentalitet.
  Sanningen är som vanligt att det är frågan om var han förvaltar sina pengar och sin karriär bäst.

  Det kan man alltid dölja i lite svammel om hur jävligt man har det.

  SvaraRadera
 3. Någon har sagt att Kapitalism är den ojämlika fördelningen av rikedomarna. Kommunismens största brist är den jämlika fördelningen av fattigdom.

  Marknaden är inte själlös Micke. Marknaden är människorna. Den lever och frodas och mår lika väl som människorna mår. Marknaden är ett levande väsen som har en naturlig överlevnadsinstinkt oavsett dina insiktslösa, enögda, dogmatiska och raljanta beskrivningar om dess maskinlika själlöshet.

  När människorna inte längre anser sig kunna leva där de är födda så sticker dom. Det sorgliga är att kvar blir de som är föremål för Nannystatspolitiken, alltså de som inte har råd eller förmåga att flytta på sig, det har ju deras fina socialistregering sett till så vad gnäller ni för.

  När fria och självständiga människor flyr socialistterritoriet borde ni väl hylla fenomenet, men det är klart då börjar ni ju tugga och bita på varandra efter ett tag, när den yttre fienden försvunnit.

  Kan man få emigreringsbidrag?

  SvaraRadera

Kommentarsfältet är stängt, medan jag är offline augusti 2017 och ett år framöver.

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.