2007-11-22

Vad var det vi sa..?

Nu vill politikerna höja trängselskatten i Stockholm.

Men bara för fattigt folk, som inte har råd med nya bilar.

Detta är ett dubbelsvek. Först införde man trängselskatten, vilket stred mot de vallöften man gett och den åsikt som de boende i Stockholmsregionen gav uttryck för i folkomröstningar. Sedan höjer man samma skatt – vilket alla var rörande överens om att man inte skulle göra. Innan valet.

Två fel gör inte ett rätt. Politikerna borde ställas till svars för sina svek, på allvar.

Men stockholmarna, de intar istället väljarpositionen och biter samman...

DN | SvD

7 kommentarer:

  1. Trippelsvek: enligt folkomröstningen skulle pengarna gå till mer kollektivtrafik medan de borgliga valt att fondera dem för att eventuellt i någon framtid bygga ett skrytprojekt till väg..

    SvaraRadera
  2. Och vi går på finten varje gång. När skall vi medborgare någonsin lära oss att använda demokratin på det sätt VI önskar och inte på det sätt Makten önskar.

    SvaraRadera
  3. Det var precis det här jag visste innan det infördes. Så fort politiker har fått möjlighet att skinna oss medborgare på pengar så kommer man att fortsätta att göra det. Av den anledningen var jag emot billtullarna även om jag förvisso kan tänka mig betalsystem för att utnyttja vägar. Då skall emellertid andra skatter sänkas FÖRST.

    SvaraRadera
  4. Alldeles utmärkt. Fattiglapparna bör hållas borta från vägarna. Här skall nämligen vi som kan betala för oss glida fram i våra gigantiska svindyra SUVar. Höj gärna bensinskatten också med en gång för att verkligen straffa ut pöbeln.

    SvaraRadera
  5. Hur ska de som inte har råd med ny bil imorgon ha råd med den om ett år om de skattas ihjäl under tiden?

    SvaraRadera
  6. Jag känner lite att den som litar på en politikers ord förtjänar vad han får men ja totalt förräderi mot väljarna. Jag är glad att det parti jag röstade på *Anti antioxidanterna - fria radikalerna* inte var inblandade :)

    SvaraRadera
  7. Svek som ger politikerförakt genom mer konstlad skatt som politer inte behöver betala - svek. Man har flyttat problemet ut på essingeleden och därigenom till förorterna = politerksmart = svek. Men vi som inte vill vi blir aldrig hörda bara infösta i ett tvunget mönster - fy fa. vilket demokratiskt svek. Rösta rött eller blått båda lovade ingen tr skatt, men vad blev det jo svek igen. Kenny

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.